Actualitate

Polițist clujean, înger păzitor! A salvat viața unei femei decise să se grăbească spre moarte

Clipe dramatice în cursul zilei de marți, în cartierul Mănăștur din Cluj-Napoca. O femeie este decisă să-și pună capăt zilelor, salvatorul ei dovedindu-se a fi un simplu agent clujean, abia întrat în tură.

„Tensiune maximă, risc major, minute vitale, viață, comunicare/negociere, echipă, salvare – sunt câteva dintre cuvintele care ar putea descrie situația cu care s-au confruntat colegii noștri ieri (n.red. marți)”, descriu cei de la IPJ Cluj atmosfera terifiantă. O femeie de 41 de ani, hotărâtă să se arunce de la etajul 10 al unui bloc de pe Alea Micus, îl întâlnește însă pe cel care îi întinde o mână de ajutor și îi oferă o rază de speranță. El este agentul principal Cosmin Cătinaș, de la Poliția municipiului Cluj-Napoca Secția 4, ajuns primul la fața locului. Tocmai ce intrase în schimbul II cu un jandarm și o elevă a școlii de poliție.

„Deși se anunțase o zi liniștită, cu un soare de invidiat, apelul de urgență a schimbat brusc tabloul unui schimb II relativ ușor. Ajuns rapid la fața locului, colegul nostru a realizat riscul major al misiunii sale abia în momentul în care a intrat în contact în femeia. Privirea goală a acesteia, atingerea fină a geamului doar cu buricul degetelor, vocea înceată și moale a femeii care se afla pe un balcon îngust al scării blocului, au făcut ca presiunea resimtiță de polițist să aibă fluctuații semnificative la fiecare mișcare a acesteia”, continuă povestea emoționantă.


Un simplu dialog a salvat un suflet disperat

„Când suntem confruntaţi cu situaţii dificile, avem tendinţa firească de a reacţiona impulsiv, fără să gândim suficient”, scria William Ury în „Dincolo de refuz”. Polițistul a dovedit contrariul și, cu mult tact, a inițiat un dialog cu femeia, încercând să o înduplece să îmbrățișeze viața. În scurt timp, în sprijinul lui Cosmin au venit negociatorii SMURD și IPJ. „Lupta între viață și moarte a durat mai bine de o oră, perioadă de foc pentru toți cei angrenați în această misiune”, spun martorii.

„Cosmin, colegul nostru, a fost cel care a simțit momentul prielnic pentru a acționa și a prins-o cu fermitate pe femeie de braț, reușind împreună cu ceilalți să o aducă în interiorul blocului. A fost un moment plin de tensiune și pentru marea de oameni care priveau de jos acțiunea echipei”, se încheie povestea lui Cosmin, care a dus la bun sfârșit misiunea delicată.


„Munca în echipă, curajul și determinarea au condus la salvarea unei vieți. Poate că nici nu mai contează motivul pentru care femeia a recurs la acest gest, ci doar faptul că viața, cu bune și rele, merită trăită frumos. Felicitări tuturor!”, transmit reprezentanții IPJ Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter