Actualitate

Sute de donatori clujeni în campania „Donăm împreună, UBB dă startul!”

Peste 500 de clujeni s-au prezentat pentru a dona sânge în cadrul celei de-a șaptea ediții a campaniei „Donăm împreună, UBB dă startul!”, inițiată de Direcția Comunicare și Relații Publice din cadrul Universității Babeș-Bolyai.

Campania inițiată de UBB s-a desfăşurat în perioada 13-17 mai 2019 la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj (str. Nicolae Bălcescu nr. 18) şi a fost precedată de o amplă campanie de informare în cadrul căreia studenţii voluntari ai Universităţii Babeş-Bolyai au informat peste 10.000 de clujeni cu privire la fenomenul donării, la beneficiile acestei acţiuni şi la nevoia acută de sânge cu care se confruntă spitalele româneşti. 

Campania de informare a mobilizat aproape 100 de studenţi voluntari din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării (FSPAC) și s-a desfăşurat timp de o săptămână în toate cele 21 de facultăţi ale UBB, dar şi în mai multe zone ale Clujului, studenţii fiind prezenţi atât la Cora, cât şi la Cluj Arena.


„UBB va continua această campanie atât prin evenimente de informare, cât și prin acțiuni de donare de sânge, întrucât dorinţa noastră cea mai mare este aceea ca iniţiativa noastră să genereze un comportament constant în sensul donării de sânge. Ne dorim ca oamenii să realizeze cât de importantă este donarea periodică, atât pentru ei, cât şi pentru cei ale căror vieţi depind de sângele donat”, afirmă purtătorul de cuvânt al UBB, Laura Irimieș.

În cadrul primelor șapte ediţii ale campaniei organizate de UBB au donat aproape 3.000 de persoane, sângele unui donator putând salva 3 vieţi. Printre partenerii care s-au alăturat iniţiativei UBB se numără: Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj, FC Universitatea Cluj, Consiliul Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca (CSUBB), Organizația Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai (OSUBB).

Ultimele Stiri
abonare newsletter