Actualitate

FOTO. Sute de clujeni s-au bucurat de expozițiile pregătite la Noaptea Muzeelor

Sâmbătă seara a avut loc o nouă ediție „Noaptea Muzeelor”, eveniment cultural în care universitățile și centrele culturale din Cluj-Napoca au organizat expoziții, vernisaje și evenimente inedite, cu acces gratuit pentru public.

În județul Cluj și în acest an, instituțiile de cultură și-au deschis porțile până târziu în noapte, alături de alte orașe din întreaga țară.

9 instituții culturale și încă șașe din județ au colaborat pentru ediția din acest an și au pregătit clujenilor 20 de locații cu evenimente inedite, concerte, expoziții, demonstrații în timp real sau proiecții de film.


La Muzeul de Istorie a Transilvaniei, clujenii au putut să vadă o colecție cu rochii de epocă impresionante, dar și o expoziție a relației dintre Grigore Antipa și familia regală. Au fost expuse pentru public documente cu semnăturile olografe ale regilor Carol I și Ferdinand.

La Muzeul Locomotivelor din Dej, vizitatorii au putut să vadă 20 de locomotive recondiționate, care nu sunt în stare de circulație, dar sunt piese de muzeu, la fel ca cea expusă în gara din Cluj-Napoca.


Și Muzeul Zoologic și-a deschis porțile în seara zilei de sâmbătă pentru curioșii să vadă animalele din cadrul expoziției.

Clujenii și turiștii au avut ocazia să viziteze – gratuit – la ediția din acest an atât muzee convenționale, centre culturale sau universități cât și locuri precum Parcul Etnografic sau spații reconvertite. Incursiunea culturală este cu atât mai interesantă cu cât, prin colaborarea dintre parteneri, „Noaptea Muzeelor” Cluj-Napoca 2019 a introdus în circuit elemente istorice, populare, dar și elemente din cultura europeană, expoziții moderniste și elemente inovative.

Ultimele Stiri
abonare newsletter