monitorulcj.ro Menu

Actualitate

Festivalul Național „Zilele Imago” a adunat trupe de teatru studențești din întreaga țară, la Cluj

În perioada 17-18 mai a avut loc Festivalul Național de Teatru Studențesci „Zilele Imago” la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca.

Trupe de teatru studențești din mai multe orașe ale țării s-au adunat la Cluj-Napoca pentru a împărtăși cu publicul clujean spectacolele la care au lucrat.

Cea de-a V-a ediție a Festivalului Național de Teatru Studențesc „Zilele IMAGO” s-a desfășurat în perioada 17-18 mai 2019.
Clujenii s-au putut bucura în weekendul ce tocmai a trecut de 10 spectacole puse în scenă de studenți din toate colțurile țării: Iași, Brașov, Timișoara, Ploiești, Pitești, Sibiu și București.

Ediția din acest an a făcut parte din cadrul unui concept mai larg, lansat de Casa de Cultură a Studenților, denumit Primăvara Studențească. În cadrul acestui proiect vor mai avea loc numeroase evenimente cultural-artistice.

Intrarea la toate spectacolele a fost liberă, așa că micuța Sală Studio a devenit neîncăpătoare la fiecare spectacol.

Gazda, trupa de teatru Imago a prezentat trei spectacole. Deschiderea festivalului a avut loc vineri, 17:00, iar primul spectacol, „Maestrul” de Ion Băieșu, în regia lui Ionel Rareș Tămaș și a lui Sergiu Robert Pop a făcut furori. Spectatorii au fost hipnotizați încă de la început. Și-au pus întrebări alături de personaje, sperând că Maestrul le va oferi și lor un răspuns.

După un spectacol oferit de studenții din Brașov, clujenii au impresionat încă o dată publicul cu un colaj din texte ale lui Matei Vișniec, în regia Nicoletei Poenar, o altă membră a trupei Imago, denumit „Mora”.

Prima zi a Festivalului s-a încheiat cu un spectacol de teatru-dans („Via animae sau calea unui nou-născut), care a dorit să treacă, cu ajutorul muzicii, a mișcărilor coordonate și a costumelor tradiționale, din punct de vedere folcloric, prin drumul parcurs de om de la „curiosul început până la tragicul final”. Maria Rădulescu s-a ocupat atât de scenariu cât și de regie.

Cea de-a doua zi a spectacolului a fost dedicată în întregime oaspeților din celelalte orașe. Spectacolele au fost variate, de la texte scrise de I.L.Caragiale, la textele lui Matei Vișniec sau chiar ale lui Cornel Udrea.