monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Gábor Tompa a primit premiul UNITER pentru cea mai bună regie!

În cadrul celei de-a 27-a ediții a Galei UNITER, care a avut loc pe 13 mai, în Sala Mare a Teatrului Național Cluj-Napoca, Gábor Tompa a primit premiul UNITER pentru cea mai bună regie a spectacolului Neguțătorul din Veneția de William Shakespeare.

Au fost premiate performanţele teatrale ale anului 2018, premiile fiind acordate de juriul final format din: Vlad Ivanov – actor, Doina Modola – critic de teatru, Maia Morgenstern – actriță, Cristian Pepino – regizor și Viorica Petrovici – scenografă.

Gábor Tompa primește pentru a patra oară Premiul pentru cea mai bună regie, primele trei fiind: în anul 1994 pentru spectacolul Neînţelegerea, în anul 1998 pentru spectacolul Hamlet și în anul 2009 pentru spectacolul Trei surori.

Spectacolul Neguțătorul din Veneția este programat pe 17 mai și 12 iunie, ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului Maghiar de Stat. Din distribuția spectacolului fac parte actorii: Gábor Viola, Balázs Bodolai, Ervin Szűcs, Loránd Farkas, Szabolcs Balla, Péter Árus, Csilla Albert, Alpár Fogarasi, Zsolt Bogdán, Éva Imre, Andrea Vindis, Róbert Laczkó Vass, Csaba Marosán, Attila Orbán, Áron Dimény, Loránd Váta, Paco Alfonsín, Ferenc Sinkó, Melinda Kántor, János Platz și Réka Zongor. Scenografia este semnată de Dragoș Buhagiar.