Actualitate

Săptămână plină pentru polițiștii clujeni. Acțiune la nivelul UE, pe toate drumurile naționale și europene din județ

În această săptămână, conform Planului de operațiuni al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa, Poliția Română desfășoară acțiunea Truck & Bus, pentru verificarea activităților de transport public de persoane și mărfuri.

În perioada 13-19 mai, Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române coordonează, la nivel național, o acțiune pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și transportului de marfă.

Astfel, în cadrul acțiunii, polițiștii vor verifica autovehiculele destinate transportului public de persoane mai mare de 8+1 locuri și pe cele destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone. Activitățile de control se desfășoară simultan în toate statele membre ale Uniunii Europene, conform Planului de operațiuni al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa (TISPOL).


Polițiștii clujeni vor fi prezenți și vor acționa pe toate drumurile naționale și europene din județul Cluj, în vederea reducerii riscului de producere a accidentelor rutiere în care pot fi implicate autovehiculele de transport public de persoane și de transport marfă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter