monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Florin Piersic, premiu pentru întreaga activitate la UNITER

Florin Piersic, împreună cu alți actori de renume vor primi premii pentru întreaga activitate la Gala Premiilor UNITER, ajunsă la cea de a 27-a ediţie, care va avea loc luni, în Sala Mare a Teatrului Naţional din Cluj-Napoca, cu începere de la ora 22,00.

Actriţa Maia Morgenstern, actorul Florin Piersic, regizorul Cristian Pepino, scenograful Nina Brumuşilă şi criticul de teatru Doina Papp vor fi recompensaţi cu premii pentru întreaga activitate.

Printre cei 33 de nominalizaţi ai ediţiei se numără regizorii Alexandru Darie şi Victor Ioan Frunză, actorii Adrian Huţuleac, Emilian Oprea şi Ana Ularu.


În cadrul galei se oferi premii pentru cel mai bun spectacol, cea mai bună regie, cel mai bun actor şi cea mai bună actriţă în rol principal, cel mai bun actor şi cea mai bună actriţă în rol secundar, cea mai bună scenografie, cel mai bun spectacol de teatru TV, cel mai bun spectacol de teatru radiofonic, pentru critică teatrală, precum şi la categoria debut.

Juriul final al galei îi are în componenţă pe actorul Vlad Ivanov, criticul de teatru Doina Modola, actriţa Maia Morgenstern, regizorul Cristian Pepino şi scenograful Viorica Petrovici.


Spectacolele care au intrat în atenţia juriului sunt cele care au avut premiera în perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2018.

Conform statutului Uniunii Teatrale din România, Senatul UNITER acordă în cadrul Galei Premiilor UNITER premiul de excelenţă, premiile pentru întreaga activitate şi premiile speciale.


Astfel, Premiul de Excelenţă al ediţiei din 2019 a Galei Premiilor UNITER va fi acordat Teatrului UNTEATRU.

Premii speciale vor fi oferite regizorului Decebal Marian, pentru teatrul de păpuşi şi marionete, muzicianului Marius Mihalache, pentru proiectul "Săftiţa", actriţei şi coregrafei Andrea Gavriliu, pentru mişcare scenică, criticului şi istoricului de teatru Florica Ichim, pentru activitatea editorială şi publicistică a Fundaţiei Culturale "Camil Petrescu", şi Facultăţii de Teatru şi Film din cadrul Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca.