Actualitate

Clujenii se plâng de pomii uscați din Baza Sportivă Gheorgheni: „Bine că au bani pentru proiecte megalomanice!”

Un cetățean al orașului de pe malul Someșului Mic este mâhnit pe autoritățile locale din pricina arborilor uscați din baza sportivă de la capătul cartierului Gheorgheni.

Acesta susține că, deși a semnalat această problemă și în urmă cu un an, reprezentanții Primăriei municipiului Cluj-Napoca nu au mișcat niciun deget, pomii uscați stricând în continuare peisajul.

„În urmă cu aproape un an vă relatam despre pomii uscați din Baza Sportivă Gheorgheni, dar se pare că Primăria Cluj-Napoca n-a făcut absolut nimic, din păcate, într-un an de zile. Rușine să le fie celor care se ocupă cu spațiile verzi din orașul nostru, oraș de 5 stele cu care ne lăudăm aproape zilnic!


În orașul nostru oare mai există firmă care se ocupă cu defrișările pomilor uscați? Sau ne facem că nu vedem dezastrul din orașul nostru? Dragii mei clujeni, ne facem de toată rușinea atât în țară, cât și în Europa, iar primăria nu are bani pentru așa ceva. Incredibil, dar adevărat, bine că au bani pentru alte proiecte megalomanice”, este mesajul trimis redacției Monitorul de Cluj de către un clujean din zona Gheorgheni.

Baza Sportivă Gheorgheni a fost amenajată în capătul cartierului Gheorgheni, pe locul fostului cartodrom, printr-o investiţie comună a primăriei şi Companiei Naţionale de Investiţii. Inaugurată la finele anului 2016, baza se întinde pe o suprafață de circa 10 hectare, costând peste 20 de milioane de lei.


În urmă cu doar câteva zile, un alt clujean semnala oarecum opusul problemei ridicate de cetățeanul din Gheorgheni. Acesta susținea că arborii de pe marginea Bulevardului Nicolae Titulescu au fost „ciuntiți” în exces de municipalitate.

Doar în acest an, Primăria municipiului Cluj-Napoca va cumpăra arbuști, arbori, gazon și flori în valoare de circa 5,9 milioane de lei, potrivit licitației lansate în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Începând din toamnă și până în primăvara anului 2020, municipalitatea va planta peste 3.000 de arbori cu balot, urmând mai întâi să fie plantate cei 1.500 de pomi din licitația veche.

abonare newsletter