Actualitate

PLOUĂ în clădirea colegiului clujean „Gheorghe Șincai”, unul dintre cele mai bune din țară

Într-una dintre cele mai bune școli atât din Cluj, cât și din țară, Gheorghe Șincai, plouă din cauză că nu sunt fonduri pentru repararea acoperișului. Elevii care livrează rezultate excepționale an de an, învață în condiții demne de milă.

În clădirea Colegiului Național Gheorghe Șincai. Situația a fost prezentată în ședința de Consiliu Local care a avut loc în urmă cu câteva zile. Situația a fost semnalată de consilierul local Corina Croitoru, care a atras atenția că instituția este nevoită să ceară bani părinților pentru reparații.

„M-ar liniști dacă am putea formula împreună o promisiune pentru directorul Colegiului Național Gheorghe Șincai, cu privire la planul de investiții, pentru sala de sport în urma finalizării procesului referitor la clădire pentru terenul de sport și mai ales pentru tot ceea ce ține de reparațiile clădirii și întreținere fiindcă nu mai târziu de alaltăieri, în corpul de pe Dorobanților, ploua. Aș vrea să nu mai aud că urgențele unei școli sunt urgente pentru echipele cu care Primăria are contract de întreținere și că trebuie să apelăm la bunăvoința părinților pentru reparații și alte intervenții”, a declarat consilierul local Corina Croitoru.


Emil Boc a cerut un raport pentru această situație și a ținut să sublinieze că există bani pentru a investi în astfel de situații.

„Cum e posibil să avem situații de genul acesta într-o școală din zona centrală, unde să plouă? Nu avem probleme cu resursa financiară, nu există probleme cu banii pentru a asigura infrastructura pentru școli. Rog un raport pentru mâine dimineață pe această temă. Este intolerabil și de neacceptat acest lucru, ca să avem o clădire în zona centrală și să nu aibă asigurate condițiile minimale. Nicio unitate de învățământ preuniversitar din Cluj nu ar trebui să aibă probleme pentru că resursele financiare au fost asigurate”, a afirmat Boc.


Colegiul Național „Gheorghe Șincai” din Cluj-Napoca s-a clasat anul trecut pe locul 42 în topul celor mai bune licee din țară.

Ultimele Stiri
abonare newsletter