Actualitate

Prețurile apartamentelor din Cluj au CRESCUT în aprilie

Cu toate că în mai multe orașe din țară prețurile au scăzut, proprietarii din Cluj au cerut mai mult pe apartamente față de luna martie.

În capitala Transilvaniei, așteptările vânzătorilor de locuințe s-au majorat, la modul general, cu 0,1% pe parcursul lunii aprilie, până la o medie de 1.568 de euro pe metru pătrat util (față de 1.566 euro pe metru pătrat util la finele lunii precedente). Apartamentele vechi s-au apreciat în această perioadă cu 0,6% (de la 1.578 la 1.587 de euro pe metru pătrat util), iar cele noi au consemnat un recul de 0,3% (de la 1.553 la 1.549 de euro pe metru pătrat util).

Potrivit Indicelui Imobiliare.ro suma medie solicitată la nivel de țară s-a diminuat cu 0,7% față de luna anterioară, de la 1.237 la 1.228 de euro pe metru pătrat util. De menționat este că nu în toate marile orașe monitorizate constant de Imobiliare.ro, au avut loc scăderi nete de preț luna trecută – unele înregistrând, în schimb, aprecieri ușoare. În aceste centre regionale, tendința descendentă a fost resimțită în special pe segmentul rezidențial nou, în vreme ce locuințele din blocurile vechi au consemnat variații mai ușoare și, de obicei, pozitive.


Această creștere vine după ce în martie, prețurile locuințelor disponibile spre vânzare în Cluj-Napoca așteptările vânzătorilor s-au diminuat în cea de-a treia lună a anului (chiar dacă nu substanțial).

Cluj-Napoca se situează pe a doua poziție (atât în topul trimestrial, cât și în cel anual), prețul mediu solicitat pentru un apartament majorându-se cu 1,7% în primele trei luni din 2019 și, respectiv, cu 6,4% în ultimul an (până la 1.560 de euro pe metru pătrat util).


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter