Actualitate

Să vezi și să nu crezi! WC-ul „minune” de 120.000 euro din Huedin: „N-aveți voi așa ceva la Cluj-Napoca!”

Consiliul Local Huedin a cheltuit exorbitanta sumă de 120.000 de euro pentru amplasarea primului și singurului WC public din localitate.

La inaugurarea toaletei publice de pe strada Nagy Antal, care se întinde pe o suprafață de 153 de mp, primarul Huedinului, liberalul Mircea Moroșan a declarat că „este vorba despre o lucrare complexă”, punând prețul exagerat pe seama costurilor de proiectare, avize, racorduri de apă și a TVA. Acesta recunoaște cu gura lui că „s-au plătit o groază de bani aiurea” pe TVA și avize, dar spune că a fost organizată o licitație la care au participat trei firme, fiind „aleasă cea mai bună ofertă”.

„Nu s-au plătit 540.000 de lei pentru WC, lucrarea în sine nu e aşa de scumpă, circa 300.000 de lei, dar pentru că suntem instituţie de stat plătim mai mult, am plătit o groază de bani aiurea pe lângă investiţia efectivă, am plătit circa 30% alte cheltuieli: TVA, avize, proiectare, diriginte de şantier. Nu aveţi voi la Cluj aşa ceva! Sunt 10 camere, lift (n.red. elevator) pentru persoane cu dizabilităţi. [...] Obiectivul a ieşit foarte bine, suntem foarte încântaţi că avem aşa ceva! Toaleta va fi folosită de toate delegaţiile străine care vin la Huedin, de către turiştii care vizitează Biserica Reformată, de cei care vine la piaţa pe care o organizăm în zonă. Este singurul WC public din oraş, aveam mare nevoie”, a declarat primarul, potrivit Adevărul.


WC-ul a stârnit furia localnicilor

Revoltați de investiția Primăriei Huedin, locuitorii orașului și-au vărsat frustrarea pe rețelele de socializare, punând la zid autoritățile locale pentru felul în care s-au cheltuit banii publici. Lor li s-a alăturat și președintele PSD Cluj, Horia Nasra, care ironizează administrația din Huedin, spunând că „luxul pare a fi o normalitate pentru Primăria Huedin”, în condițiile în care „localitatea nu este racordată la gaz și locurile de muncă, bine plătite, lipsesc cu desăvârșire”.

„Oricât am analiza costurile, din orice unghi am privi speța, 120.000 euro pentru un WC public este demn de cartea recordurilor, în condițiile în care dotările sunt obișnuite. În Huedin nu este gaz, în Huedin nu avem un parc industrial, unele străzi arată ca după război, locurile de muncă bine plătite lipsesc, pe scurt o administrație corigentă, dar generoasă în risipa banilor publici. Să premiezi un WC public investind 120.000 euro este cel puțin strigător la cer, însă să mai și explici, ulterior, presei «n-aveţi voi aşa ceva la Cluj-Napoca», este de-a dreptul halucinant!”, a declarat deputatul PSD Horia Nasra.


Liderul social-democrat solicită explicații și scuze publice din partea primarului și consilierilor locali, indiferent de partid, care au fost de acord cu această risipă: „Sunt convins că de bărbăția unei demisii, din partea primarului, nici nu poate fi vorba, însă niște scuze publice sunt absolut necesare!”, a mai declarat Nasra.

Ultimele Stiri
abonare newsletter