Actualitate

Instanța a hotărât: Emanuel Ungureanu i-a pătat reputația unui celebru chirurg!

Tribunalul București a hotărât că deputatul USR de Cluj Emanuel Ungureanu, membru în Comisia de Sănătate a Camerei Deputaților, i-a afectat onoarea și reputația profesorului Irinel Popescu printr-o postare pe Facebook.

„Admite în parte cererea. Constată încălcat dreptul la onoare și reputație al reclamantului Irinel Popescu de către pârâtul Ungureanu Emanuel-Dumitru prin textul publicat pe pagina sa de socializare Facebook din data de 17 septembrie 2018. Această constatare reprezintă o reparație echitabilă suficientă pentru repararea prejudiciului moral suferit de reclamant”, se arată în soluția Tribunalului București.

„Obligă pe pârât să elimine de pe pagina de socializare Emanuel Ungureanu Deputat USR a textului publicat în data de 17 septembrie 2018. Respinge cererea în rest, ca neîntemeiată. Obligă pe pârât la plata către reclamant a cheltuielilor de judecată în suma de 100 lei reprezentând taxa judiciară de timbru. Ia act că reclamantul și-a rezervat dreptul de a solicita onorariul de avocat pe cale separată. Obligă pe reclamant la plata către pârât a sumei de 2.661,565 lei reprezentând cheltuieli de judecată stabilite conform art. 453 alin. 2 CPC”, mai scrie sursa citată, potrivit clujust.ro. Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de 30 zile de la comunicare.


„Victor Zota, condamnat penal pentru trafic cu ovocite a fost capul structurii de tip mafiot care a controlat transplantul în ultimii 8 ani! Radu Deac, a avut rolul mafiotului care a știut când să se prefacă că nu vede și nu aude. A tăcut complice. Irinel Popescu și Mihai Lucan au păpușat acest sistem și au câștigat o avere uriașă de pe spinarea unor bolnavi cronici care se aflau cu un picior în groapă. Cei doi ticăloși până în măduva oaselor au fost protejați politic și de structurile fostei Securități infiltrate în SRI”, se arată în postarea lui Emanuel Ungureanu din septembrie 2018, care l-a deranjat pe Irinel Popescu și asupra căreia s-a pronunțat Tribunalul București.

Irinel Popescu este cel care a pus bazele transplantului hepatic în România, a dezvoltat chirurgia robotică și a inventat tehnici operatorii. Esența conflictului dintre cei doi ar fi pornit de la afirmațiile deputatului USR potrivit cărora Irinel Popescu „ar face și el trafic de organe”, pe modelul celebrului caz Mihai Lucan, conform capital.ro.

Ultimele Stiri
abonare newsletter