Actualitate

Peste 430 de evenimente întâmpinate în preajma Sărbătorilor. Zeci de sancțiuni și amenzi aplicate de polițiștii clujeni

În perioada 26 aprilie - 1 mai 2019, polițiștii din cadrul IPJ Cluj au intervenit la peste 430 de evenimente. Cea mai mare parte a acestora, respectiv 379 au fost sesizate prin 112.

Potrivit IPJ Cluj, polițiștii au acționat în sistem integrat, alături de alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI), pentru siguranța cetățenilor și liniștea comunității. Aceștia au intervenit la 432 de evenimente, pentru a oferi ajutor celor aflați în nevoie sau pentru a menține liniştea şi ordinea publică. Cea mai mare parte a acestora, respectiv 379, au fost sesizate prin 112.

Pentru abaterile de la normele contravenţionale, poliţiştii au aplicat 490 de sancţiuni. De asemenea, au fost constatate 64 de infracţiuni, 36 dintre acestea fiind fapte contra patrimoniului. În trafic, poliţiştii rutieri au constatat 17 infracțiuni. Totodată, au reținut 64 permise de conducere și retras 9 certificate de înmatriculare.


În perioada Sărbătorilor Pascale și a Zilei Internaționale a Muncii, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Cluj și ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Cluj au acționat pentru verificarea modului în care este respectată legislația referitoare la comercializarea produselor de sezon. În urma controalelor efectuate, au fost aplicate 32 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 140.000 de lei, pentru nerespectarea legislației în domeniul comercializării produselor alimentare și nealimentare (Legea 12/1990 R ; HG 984/2005).

Au fost constatate nereguli precum comercializarea de produse fără documente de proveniență, sau produse cu termenul de valabilitate expirat, ambalarea și etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare sau comercializarea acestora neetichetate, nerespectarea condițiilor de depozitare, prelucrare și valorificare a produselor alimentare, efectuarea de acte de comerț fără deținerea autorizațiilor necesare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter