Actualitate

Veste excelentă pentru elevi! Alte cinci autobuze școlare vor circula din mai: „Au scos 200 de mașini la ore critice din Centru!”

Programul municipalității clujene privind introducerea autobuzelor școlare pentru elevii școlilor din centrul Clujului va continua și în luna mai.

Astfel, cinci noi autobuze vor circula, începând cu luna viitoare, deservind elevii care învață la școlile din Centrul orașului. Anul acesta, transportul şcolar ar urma să fie extins la alte cinci instituţii de învăţământ, în urma achiziţiei a încă 10 autobuze. Celelalte școli care ar urma să intre în acest program sunt Colegiul Național „George Coșbuc”, Liceul Teoretic „Gheorghe Șincai”, Colegiul Național „Emil Racoviță”, Liceul Teoretic „Báthory István” şi Seminarul Teologic Ortodox.

„În luna mai vor intra în circulație cele cinci noi autobuze școlare pentru școlile din centru, care vor ajuta un pic, nu mult, dar vor ajuta la gestionarea traficului, așa cum cele două autobuze asigurate pentru Bălcescu (n.red. Liceul Teoretic «Nicolae Bălcescu») și Avram Iancu (n.red. Liceul Teoretic «Avram Iancu») au scos cam 200 de mașini la ore critice din centrul Clujului. [...] Autobuzele au fost cumpărate, se branduiesc, se pregătesc, Poliția Locală are personal angajat, discuția cu școlile este asigurată de colegii mei, să stabilim punctele de plecare. Traseele se discută cu fiecare școală din Centru și cu comitetul de părinți”, i-a răspuns Emil Boc unei mămici, în cadrul unei emisiuni radio.


La ora actuală, autobuzele școlare sunt destinate elevilor claselor 0-4 de la liceele „Avram Iancu” şi „Nicolae Bălcescu”. Proiectul pilot, implementat în premieră în România, a luat startul în 11 septembrie, în a doua zi a noului an şcolar. Peste 24.000 de elevi au ales să meargă la şcoală cu autobuzele dedicate.

„Este adevărat, avem nevoie de mai multe politici în privința fluidizării traficului. [...] Extindem banda de circulație în toate părțile orașului pentru transportul în comun, acum mergem pe Titulescu, dar vom continua și în alte zone. Patru parkinguri sunt în construcție, alte șase sunt în pregătire, ca să scoatem mașinile de pe arterele principale ale orașului”, sunt alte soluții amintite de edilul municipiului Cluj-Napoca pentru fluidizarea traficului pe termen scurt.

Ultimele Stiri
abonare newsletter