Actualitate

Un roman semnat de scriitorul clujean Radu Țuculescu va fi tradus în Germania

Scriitorului clujean Radu Țuculescu i s-au tradus numeroase volume în străinătate. În cel mai scurt timp, în librăriile din Germania va apărea traducerea romanului „Măcelăria Kennedy”.

După ce anul trecut a apărut în Germania traducerea romanului „Stalin, cu sapa-nainte” semnat de Radu Țuculescu, anul acesta urmează să apară traducerea volumului „Măcelăria Kennedy”, care a apărut la noi în țară în 2017.

„Un cadou neașteptat, chiar de sărbători. Am primit coperta romanului Măcelăria Kennedy care va apărea, curând, tradus de Peter Groth în Germania! La mine au venit berzele... nu iepurașul!”, a spus Radu Țuculescu.


„Luni dimineaţa, pe Strada Cimitirului din orăşelul Luna de Jos, va avea loc deschiderea unui nou magazin, cu o denumire insolită: Măcelăria Kennedy. În jurul acestui eveniment, pus la punct în cele mai mici detalii, se derulează un carusel de întîmplări năucitoare, petrecute timp de trei zile şi trei nopţi, înainte de inaugurare, cu personaje simpatice, grave şi totodată pline de umor, cu îngeri durdulii, licurici, drăcuşori roşii, ţînţari vampirici şi berze costelive visînd la o ţară unde plouă cu broaşte. O lume care se dezlănţuie sub efectele tandre ale încălzirii globale şi ale eclipsei totale de soare. Un roman burlesc, un roman comic, atins pe alocuri de dramatism, cu pagini care provoacă hohote de rîs, dar şi cu poveşti de dragoste de o poetică senzualitate. Dar cine o fi Kennedy, vreun măcelar celebru?, întreabă, hamletian, unii locuitori din Luna de Jos. Imuni la marile probleme ale omenirii, îngerii ridică, indiferenţi şi candizi, din umeri…”, este descrierea romanului.

„Măcelăria Kennedy” a primit numeroase premii de la apariție și până acum:


Premiul „Romanul românesc în mileniul 3”, Festivalul Internaţional de Carte Transilvania, ediţia 2017

Premiul „Ovidiu Cotruş” al revistei Familia, ediţia 2017


Premiul „Radu Petrescu” al Societăţii Scriitorilor din Bistriţa-Năsăud şi al Bibliotecii Judeţene „George Coşbuc” Bistriţa-Năsăud, ediţia 2017

Premiul „Pavel Dan” al Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Cluj, ediţia 2018


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter