Actualitate

Victimele accidentului de sâmbătă, în care a fost implicat un microbuz, au nevoie URGENTĂ de sânge

Sâmbătă a avut loc un accident grav de circulație. Un microbuz care transporta elevi din Bacău a ieșit de pe carosabil. 11 persoane au fost rănite. Acum victimele au nevoie urgentă de sânge!

Șoferul microbuzului care transporta elevii din Bacău la Oradea pentru etapa națională a Olimpiada de Biologie a adormit la volan.

„O parte dintre elevi sunt în stare bună, însă două fete sunt în comă, iar doamna profesoară Oiegar care îi însoțea a fost operată de urgență. Este nevoie urgentă de sânge. Puteți dona în Cluj menționând pentru Oiegar și Domos. Nu contează grupa de sânge, poate dona oricine”, a spus o apropiată a victimelor.


Un microbuz cu elevi s-a răsturnat, sâmbătă, pe DN1, în localitatea clujeană Căpuşu Mare, după ce şoferul, de 51 de ani, din Bacău, ar fi adormit la volan. În microbuz se aflau elevi de la o şcoală din judeţul Bacău.

Din cele 11 victime, opt sunt minori. 10 persoane au fost transportate la unităţi spitaliceşti din Cluj-Napoca, iar unul dintre minori, în stare mai gravă, a fost transportat cu elicopterul SMURD la Spitalul din Târgu Mureş, informează ISU Cluj.


“Cinci persoane au suferit traumatisme severe și au intrat în sala de operaţii imediat ce au ajuns la unitățile de primiri urgențe. Două dintre aceastea sunt adulti, iar trei sunt minori. Ceilalți ocupanţi ai microbuzului au suferit multiple traumatisme, dar fără a fi severe. Un singur minor a suferit traumatisme uşoare”, spun pompierii.

La locul evenimentului, salvatorii au intervenit cu două autospeciale complexe de descarcerare, două ambulanţe SMURD cu medici, o autospecială pentru transport victime multiple şi un echipaj de prim ajutor SMURD. În sprijinul forţelor din teren au fost trimise şi patru echipaje medicale ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean Cluj, precum şi elicopterul SMURD şi a fost activat Planul Roşu de Intervenţie.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter