Actualitate

Militarii români din Afganistan au transmis un mesaj de încurajare echipei de Fed Cup a României

Militarii români aflaţi în misiune în Afganistan au transmis un mesaj de încurajare echipei de Fed Cup a României, care va înfrunta Franţa în semifinalele competiţiei.

Jucătoarele noastre au primit cu bucurie gândurile bune venite de la mii de kilometri şi au purtat tricourile personalizate oferite de aceştia, informează MApN.

Jucătoarele au văzut mesajul video transmis de militarii Batalionului 300 Protecţia Forţei "Sf Andrei" chiar pe terenul pe care vor evolua sâmbătă şi duminică şi au primit câte o emblemă cu însemnele batalionului.


"Fetele au văzut un mesaj de susţinere transmis de pe un teren cu mult praf, de la militarii noştri aflaţi în misiune în Afganistan, direct pe terenul de zgură de la Rouen, înainte de antrenamentul oficial. Militarii Batalionului 300 Protecţia Forţei "Sfântul Andrei" le-au trimis jucătoarelor şi câte o emblemă cu însemnul batalionului", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Ministerului Apărării Naţionale.

De asemenea, jucătoarele românce au primit şi cu câte un tricou personalizat, asemănător ţinutei de instrucţie a militarilor noştri în Afganistan.


"Şi, pentru că, de la ultima noastră întâlnire, la partida de FED CUP cu Cehia de la Cluj, ţinuta noastră de instrucţie s-a schimbat, am venit la Paris cu câte un tricou din cea nouă personalizat.Sperăm să vă poarte acelaşi noroc, cum v-a purtat celălalt la meciul cu Cehia!", se mai precizează pe pagina de Facebook a MApN.

România şi Franţa se vor înfrunta pe 20 şi 21 aprilie, la Rouen, în Kindarena, pe zgură, în semifinalele Fed Cup.


Echipa Franţei este compusă din Alize Cornet, Caroline Garcia, Pauline Parmentier, Kristina Mladenovic şi Fiona Ferro, iar selecţionata României este alcătuită din Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Irina Begu, Monica Niculescu şi Raluca Olaru.

În sferturile Grupei Mondiale a Fed Cup, România a învins echipa Cehiei, deţinătoarea trofeului, cu 3-2, prin punctele obţinute de Simona Halep, victorioasă în ambele partide de simplu, şi de perechea Irina Begu/Monica Niculescu, în timp ce Franţa a dispus cu 3-1 de Belgia.


România înfruntă Franţa pentru a doua oară în Fed Cup. Primul meci s-a disputat în 1976, când româncele Virginia Ruzici şi Florenţa Mihai s-au impus cu 3-0 în finala turneului de consolare al competiţiei găzduite de Philadelphia (SUA).

Ultimele Stiri
abonare newsletter