Actualitate

Elev de la un liceu din Cluj-Napoca, premiul I la Olimpiada Internaţională de Limbă şi literatură latină

Victor Şera, elev în clasa a XII-a la Liceul de Informatică "Tiberiu Popoviciu" din Cluj-Napoca, a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului Olimpiadei Internaţionale de Limbă şi literatură latină Certamen Horatianum (ediţia a 33-a), care s-a desfăşurat în perioada 14-17 aprilie la Venosa, Italia, obţinând premiul I în clasamentul internaţional.

„Premiul a fost însoţit de o elogioasă motivaţie a comisiei de evaluare: „Mesajul textului lui Horatius este exprimat clar, printr-o traducere cursivă, fidelă textului original. Comentariul literar, construit de o manieră precisă şi originală în acelaşi timp, bogat în interpretări stilistice adecvate, dezvoltă tema propusă în mod pertinent, erudit şi exhaustiv”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Educaţiei.

Din echipa României a făcut parte şi Paul Horea Hossu (clasa a XII-a, Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai" din Cluj-Napoca). Cei doi elevi au fost pregătiţi şi însoţiţi de prof. dr. Alexandru Cristian Dudău (Colegiul "Gheorghe Şincai").


În urma rezultatului obţinut la ediţia din anul 2019, România îşi consolidează poziţia a treia în clasamentul internaţional al distincţiilor acordate în istoria concursului.

Olimpiada Internaţională de Limbă şi literatură latină Certamen Horatianum este considerată una dintre cele mai prestigioase competiţii umaniste din învăţământul preuniversitar european, recunoscută de UNESCO pentru promovarea excelenţei în educaţie şi a patrimoniului cultural universal.

Etichete: cluj napoca elev
Ultimele Stiri
abonare newsletter