Actualitate

Emil Boc a anunțat deschiderea unei noi creșe în Grigorescu

Locuitorii din cartierul Grigorescu vor avea o nouă creșă unde să-i ducă pe cei mici. Creșa va fi situată pe strada Donath.

Emil Boc a vorbit într-o intervenție avută la un post de radio local despre inaugurarea unei creșe din Grigorescu, dar și despre proiectele pe care primăria le are în desfășurare cu privire la construirea altor noi creșe.

„În luna mai se va da în folosinţă creşa de pe strada Donath. Se numeşte Căsuţa Iepuraşilor. Se lucrează la creşa de pe Grigore Alexandrescu, care va fi gata anul viitor. De asemenea, avem în validare la Bucureşti documentaţia pentru realizare - proiecţie şi execuţie - a creşei de pe strada Meziad", a declarat Emil Boc.


Conform spuselor edilului de Cluj, creșa de pe strada Donath nr. 238 (Grigorescu) va avea 80 de locuri, în timp ce proiectul de pe strada Meziad, nr. 4 (Mănăștur) va găzdui 90 de copii. O altă creșă va fi deschisă pe strada Grigore Alexandrescu nr. 47 A (Mănăștur) cu 120 de locuitori.

Primăria Cluj-Napoca încearcă construirea unei creșe cu 50 de locuri în cartierul Bună Ziua, dar mai mulți locatari s-au opus și proiectul a ajuns în impas.


Municipiul Cluj-Napoca are în acest moment un total e 15 creșe cu 1.142 de locuri, mult prea puțin pentru cererea uriașă. În 2018, au fost depuse 1.475 de cereri pentru înscriere pe cele 570 de locuri libere, iar un calcul simplu ne arată că aproape 1.000 de copii nu au mai ajuns la creșă din cauză că nu erau suficiente locuri.

Etichete: cresa emil boc
abonare newsletter