Actualitate

Renault-Nissan și Dacia au publicat ofertele pentru programul Rabla 2019! Modele de la 6710 euro

Renault-Nissan și Dacia au anunțat ofertele pentru programul Rabla 2019, iar clienții din întreg județul Cluj se pot bucura de oferte generoase. Primele înscrieri au început de vineri, 12 aprilie, iar în primele două zile au fost epuizate 30% din fondurile disponibile.

Monitorul de Cluj a stat de vorbă cu Călin Abrudan, director coordonator vânzări Dacia Group, despre cele mai bune oferte la maşinile Dacia-Renault Nissan prin programul Rabla 2019.

Dacia-Renault-Nissan  a reușit introducerea a peste 250 de rable în sistemul informatic, iar casarea se poate face deja la centrele REMAT autorizate  din județ și bineînțeles achiziționarea noilor mașini.


Reporter: Care este bugetul Dacia-Renault-Nissan pentru Rabla 2019?

Călin Abrudan: Suma alocată în cadrul sesiunii de finanţare din anul 2019 este de 235 milioane lei, 200 milioane lei fiind repartizate pentru persoane fizice și 35 milioane lei pentru persoane juridice, iar în cadrul Programului Rabla Plus, bugetul aprobat este de 93 milioane lei. Pentru sesiunea din acest an sunt alocate peste 75 milioane lei, din care peste 15 milioane lei pentru persoane fizice și 60 milioane lei pentru persoane juridice.


Reporter: Care este prima de casare pentru programul Rabla 2019?

Călin Abdrudan: Cuantumul primei de casare pentru Programul "Rabla Clasic" este de 6.500 de lei pentru fiecare autovehicul uzat, mai vechi de opt ani, dat spre casare și se acordă pentru achiziţionarea unui autovehicul nou al cărui sistem de propulsie generează maximum 120 g de CO2/km, în regim de funcționare mixt (maximum 140 g CO2/km conform standardului WLTP). De asemenea, la prima de casare se poate adăuga un ecobonus de 1.000 lei în cazul achiziţionării unui autovehicul nou, echipat cu sistem de propulsie care generează o cantitate de emisii de maximum 96 g de CO2/km (maximum 105 g CO2/km conform standardului WLTP)


Reporter: Știm că pe lângă programul Rabla Clasic există și Rabla Plus. Care sunt diferențele între cele două programe?

Călin Abrudan: În cadrul Programului Rabla Plus, se acordă un ecotichet de 45.000 lei, dar nu mai mult de 50% din preţul de comercializare, pentru achiziţionarea unui autovehicul nou pur electric sau 20.000 lei, dar nu mai mult de 50% din preţul de comercializare, pentru achiziţionarea unui autovehicul nou electric hibrid plug-în cu sursă de alimentare externă, care generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 50 g/km (maximum 70 g CO2/km conform standardului WLTP). Accesarea Programului "Rabla Plus" nu este condiţionată de casarea şi radierea unui autovehicul uzat, însă prima de casare oferită în cadrul Programului Rabla Clasic se poate cumula cu ecotichetul prevăzut de Programul Rabla Plus. În cazul în care solicitantul casează o mașînă mai veche de 8 ani și decide să achiziționeze un autovehicul nou electric, beneficiază atât de prima de casare de 6.500 lei, cât și de ecotichetul de 45.000 lei.


Reporter: Ce așteptări aveți de la Rabla 2019?

Călin Abrudan: Ritmul de preluare dosare Rabla este extrem de accelerat, piața auto de mașini noi este într-o continuă ascensiune, iar interesul pentru achiziția unei mașini noi prin acest program este exploziv. Din cele 30. 000 de prime de casare bugetate pentru persoane fizice în această tranșă estimăm epuizarea a 20.000 în prima săptămâna și este posibil că, în acest ritm, până la finele lunii să se epuizeze toate fondurile alocate pentru persoane fizice. Este un interes cu mult peste anii trecuți și la persoane juridice și o cerere excelență pentru vehiculele electrice.


Reporter: Ce modele Dacia intră în Programul Rabla 2019?

Călin Abrudan: Cel mai bun model din punct ale prețului este Dacia Logan Seria Limitată Plus Sce 73 cp și are un preț de pornire de 6710 de euro cu TVA inclus în programul Rabla. Modelul standard are ca și dotări aer condiționat cu reglare manuală, proiectoare de ceață, închidere centralizată cu telecomandă pe chei, geamuri electrice față cu impuls pe partea șoferului, radio 2DIN 2x15W MP3 cu satelit de comandă pe volan, priză Jack, USB, Bluetooth, audio streaming și Hill Start Assist.

Un al doilea model este Dacia Sandero Stepway Ambiance Sce 73 cp, prin programul rabla, 7590 de euro cu TVA și echipament standard. La capitolul dotări putem nota aerul condiționat cu reglare manuală, proiectoare de ceață, închidere centralizată cu telecomandă pe cheie, flex wheel 16", radio 2DIN 2x15W MP3 cu satelit de comandă pe volan, priză Jack, USB, Bluethooth, audio streaming.

Dacia Duster Essentiale TCe 130 cp GPF, prin programul rabla, pleacă de la 12500 de euro cu TVA și echipamente standard.  Clienții noștri se pot bucura de dotări precum, ESP + ASR, limitator de viteză, computer de bord, închidere centralizată, sistem de monitorizare a presiunii în pneuri, senzor de lumini.

Reporter: Care sunt ofertele pentru mașinile Renault?

Călin Abrudan: Raportul preț calitate îi va face pe mulți să aleagă modelele Renault, deoarece sunt greu de egalat. De exemplu, pentru modelul Renault Clio Life EVO TCe 75 cp, cu motor turbo, proiectoare de ceață, jante flex wheel 16" design "ATTRACTIVE", tempomat - limitator de viteză (Cruise Control), faruri de zi LED, card de demaraj și de deschidere/închidere a portierelor, aer condiționat cu reglare manuală, geamuri electrice faţă, radio connect R&Go cu conectivitate Bluetooth, USB, jack, dar și alte dotări, prețul pornește de la 7890 de euro cu TVA inclus în programul rabla.

Reporter: Ce modele mai pot alege clienții Renault?

Călin Abrudan: Pe lângă varianta Clio, Renault mai pune la dispoziție un Megane Sedan Seria Limitată Business TCe 116 GPF, cu proiectoare de ceață, limitatator de viteză (Cruise Control),  tablou de bord cu indicatoare analogice și digitale, aer condiționat cu reglare manuală, plus alte dotări la  11.990 de euro cu TVA inclus. Renault Captur Seria Limitată Life EVO TCe 90 cp va fi introdus în programul Rabla 2019 și are un preț de 10.990 de euro cu TVA și echipare standard care include proiectoare de ceață, aer condiționat cu reglare manuală, faruri de zi cu LED și multe alte dotări spectaculoase.

Reporter: Știm că Renault propune și un model 100% electric. Ce ne puteți spune despre el?

Călin Abrudan: Da, avem și modelul Renault Zoe LifeZ.E. 40 vehicul 100% electric cu o baterie 41kWh și autonomie de 300 km. Modelul standard include dotări precum aerul condiționat automat, faruri cu LED, Cruise Control și cutie de viteză automată.

Reporter: Nissan este un jucător puternic pe piață. Ce oferte propune clienților cu ocazia Rabla 2019?

Călin Abdrudan: Pentru Nissan, avem versiunea Qashqai 1.3 DIIG-T 138 cp cu aer condiționat, radio CD+ MP3 + port USB și mufă auxiliară, lumini de zi cu LED, Blueetooth pentru conectare mobilă, are un preț de pornire de 15.234 de euro cu echipament standard.

Nissan Leaf 1.3 40 vehicul 100% electric este al doilea model și are în doare aer condiționat automat, cheie inteligentă + buton de pornire, cameră de luat vederi pentru marșarier, sisteme inteligente de siguranță, șase airbag-uri, se găsește la un preț de 24240 de euro cu TVA inclus și echipamente standard.

abonare newsletter