Actualitate

O tânără din Dej i-a cântat Papei Francisc cu ocazia Floriilor catolice

De Floriilor catolice, dejeanca Maria Moldovan – aflată la studii în Roma – i-a cântat, din nou, Papei Francisc.

O tânără din Dej i-a cântat Papei Francisc cu ocazia Floriilor catolice O tânără din Dej i-a cântat Papei Francisc cu ocazia Floriilor catolice

Pentru întreaga suflare catolică, Papa Francisc a celebrat duminică, 14 aprilie, în Piața Sf. Petru din Vatican, o slujbă solemnă cu ocazia Floriilor. Evenimentul este unul de mare amploare, iar la acesta participă anual mii de pelerini din toate colțurile lumii.

Ca de fiecare dată când Sfântul Părinte Papa celebrează, nu lipsesc Corul „Capelei Sixtine” – denumit și „Corul Papei”, respectiv Corul Diecezei de Roma – din care face parte și dejeanca Maria Moldovan, dirijat de marele maestru și compozitor Marco Frisina.


Astfel, azi-dimineață, cu începere de la ora 11 (ora 10 în Italia), Maria a avut – din nou – șansa de a-i cânta Papei. ”Este pentru a doua oară când cânt Sfântului Părinte, dar a fost la fel de emoționant ca și prima dată. Pentru mine, ca și muzician creștin catolic, înseamnă foarte mult o astfel de ocazie – atât pentru cariera mea viitoare, cât și pentru creșterea mea interioara. Îmi aduc aminte, acum doi ani eram în Piața Sfântul Petru din Vatican și participam ca și credincios la această slujbă. Priveam acest cor și îl ascultam, admirându-i foarte mult și dorindu-mi să fiu și eu alături de ei cântând. Iată că, după doi ani, chiar am ajuns să fiu alături de ei. Pot să spun că sunt cu adevărat binecuvântată. Acest cor (n.r. – Al Diecezei de Roma) mi-a oferit posibilitatea de a cânta în multe locuri în care nici nu mă gândeam că o să ajung, mi-a oferit posibilitatea de a întâlni mari maeștii ai muzicii. Totodată, dincolo de muzică, acest cor a devenit și familia mea, eu fiind la 2000 de kilometri distanță de casă”, Maria Moldovan, potrivit Dej24.ro.

Ultimele Stiri
abonare newsletter