monitorulcj.ro Menu

Actualitate

Acțiune masivă a polițiștilor în weekendul trecut: sute de persoane legitimate, zeci de sancțiuni aplicate

Weekend plin pentru polițiștii clujeni, care au aplicat zeci de sancțiuni în urma abaterilor constatate.

La data de 14 aprilie, în jurul orei 14:30, poliţitii Biroului Drumuri Naţionale şi Europene Cluj au depistat un bărbat de 40 de ani din municipiul Zalău, judeţul Sălaj, în timp ce conducea un autoturism pe DN 1F E81 pe raza localităţii Sînpaul, judeţul Cluj, deşi avea dreptul de a conduce suspendat. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce, i-a fost suspendată”, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

Tot la data de 14 aprilie, în jurul orei 18:30, poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Dej au depistat un bărbat de 28 de ani din comuna Cîţcău, judeţul Cluj care conducea un autoturism pe DN 1 C pe raza localităţii Căşeiu, judeţul Cluj, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, având o concentraţie de peste 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat conform rezultatului testării cu aparatul etilotest. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că bărbatul nu deţine permis de conducere. Cel în cauză a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul savârşirii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, şi „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul penal.

Acțiuni la Câmpia Turzii și Huedin

De asemenea, în perioada 13.04 – 14.04 poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Câmpia Turzii în colaborare cu poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Câmpia Turzii au organizat şi desfăşurat acţiuni de prevenire a accidentelor rutiere pe raza de competenţă teritorială, dar şi de impunere a respectării legislaţiei rutiere. Acţiunile au fost desfăşurate pe DN 15 E60 pe raza localităţilor Câmpia Turzii şi Luna dar şi pe DJ de pe raza de competenţă. În cadrul activităţilor desfăşurate au fost legitimate 107 persoane şi au fost controlate 85 de vehicule. Abaterile de la legislaţia rutieră au impus aplicarea a 47 de sancţiuni contravenţionale, 35 dintre acestea pentru încălcarea regimului legal de viteză. A fost reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă determinată 1 permis de conducere, fiind retrase şi 2 certificate de înmatriculare.

Totodată, în perioada 12.04 – 14.04., acțiunea poliţiştilor din cadrul Poliţiei oraşului Huedin în colaborare cu poliţiştii Secţiei 8 Poliţie Rurală Huedin a condus la legitimarea a 98 de persoane şi verificarea a 84 de vehicule. Abaterile de la legislaţia în vigoare au impus aplicarea a 27 de sancţiuni contravenţionale, 25 dintre acestea pentru încălcări ale legislaţiei rutiere, 1 pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice şi 1 pentru încălcări ale legislaţiei silvice. De asemenea, au fost constatate 3 infracţiuni la regimul rutier şi au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă determinată 7 permise de conducere, fiind retras şi 1 certificat de înmatriculare. A fost confiscată şi cantitatea de 16,295 m.c. de material lemnos în valoare de 5.732 de lei.