Actualitate

Zeci de clujeni au participat la vernisajul expoziției absolvenților clujeni din 1988

Absolvenții din anul 1988 de la secția de Pictură din cadrul Institului de Arte Plastice „Ion Andreescu” (actuala UAD), au organizat o expoziție inedită la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca.

Șase artiști care au absolvit cursurile de Pictură la Cluj în anul 1988 s-au întâlnit pentru a crea o expoziție inedită – „Abstracții metafizice”.

Cei șase, dintre care doi sunt în țară, iar patru în Ungaria, sunt: Dana Constantin, Balogh Erzsébet, Balogh Csaba,
Simona Copoț, Fekete Miklós, Simon Zsolt


Alături de creațile absolvenților, au fost expuse și creații ale unor cadre didactice: Teodor Botiș, Toth Laslo și Veres Pál.  

„Această întâlnire după 30 de ani a promoției absolvenților secției de Pictură din cadrul Institulului de Arte Plastice Ion Andreescu din 1988 a fost o adevărată sărbătoare la care au participat foarte mulți iubitori de artă din municipiul nostru. Atmosfera una de entuziasm și de admirație pentru profesionalismul prezent în aceste lucrări; pentru diversitatea preocupărilor artistice care prin tot ceea ce conțin reprezintă o îmbinare armonioasă între tradiție și inovație, lucrări realizare cu dăruire, pasiune și talent”, a spus pictorul Teodor Botiș.


Despre expoziție au vorbit prof. Univ. Dr. Negoiță Lăptoiu și Németh Júlia, critic de artă, Lucian Nastasă – Kovacs, directorul Muzeului de Artă și sculptorul Radu Moraru, rectorul UAD Cluj. De asemenea, dintre participanți a vorbit conf. univ. Teodor Botiș (conducător la multe discipline de specialitate la această grupă), iar dintre absolvenții de acum 30 de ani au mulțumit participanților Simon Zsolt, Dana Constantin (profesor universitar, președintele Uniunii Artiștilor Plastici Timișoara).

Expoziția poate fi vizitată până în 28 aprilie.


Vocea fiecărui artist se armonizează compozițional și coloristic cu cea a temei generale, dând naștere unui colaj vizual armonios, plin de vitalitate. Tematica vizuală își găsește sursa de inspirație în cotidian, asperitățile naturii și imaginile nostalgice din trecut. Lucrările foștilor studenți ai Universității de Arte din Cluj sunt acompaniate de mâinile maeștrilor, care le-au ghidat primii pași în lumea fascinantă a culorilor, molipsindu-i de pasiunea reală și disciplina necesară virtuozității artistice.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter