Actualitate

Lărgirea străzilor Borhanci-Brâncuși și sensul giratoriu sunt în așteptare de 4 ani

În Borhanci, se așteaptă de patru ani construirea unui sens giratoriu și extinderea străzii Brâncuși pentru a se da undă verde construcțiilor.

intersectie strazi Brancusi Borhanci intersectie strazi Brancusi Borhanci

La începtul acestui an, Primăria Cluj-Napoca a primit un răspuns negativ de la Guvern în ceea ce privește transferul terenului aparținând USAMV în proprietatea municipalității.

Acum, viceprimarul Clujului, Dan Tarcea, spune că proiectele sunt “în așteptare”.


“Sensul giratoriu de la Borhanci este în așteptare. Noi suntem pregătiți și vom face, odată cu proiectarea centurii metropolitane, și proiectarea lărgirii străzii Brâncuși până la strada Lăcrămioarelor. Din nefericire pentru noi, cu toată deschiderea pe care am avut-o de la USAMV, nu pot să ne predea terenul fiind o stațiune de cercetare și este nevoie de o lege specială care trebuie votată de Parlament, apoi Guvernul trebuie să mai dea o decizie să treacă în proprietatea noastră acest teren. Nu poate fi expropriat acest teren, din păcate, dacă putea fi expropriat lucrurile erau deja rezolvate. Noi am înaintat către Guvern mai multe adrese în care ne-au răspuns că este nevoie de această lege specială, va fi un proiect de hotărâre făcut de colegii mei din PNL în această direcție. Sper să fie votat în Parlament pentru a putea rezolva aglomerația care astăzi este în Borhanci”, a comentat Tarcea, miercuri, la un post de radio.

Sensul giratoriu de la intersecția Fagului-Romul Ladea-Borhanci-Brâncuși este deja o poveste fără sfârșit. Primăria Cluj-Napoca a fost întrebată încă din 2015 despre acest sens giratoriu, dar răspunsul a fost că nu deține teren.


Până la construirea centurii metropolitane, municipalitatea a promis că va lărgi zona printr-un nou sens giratoriu. În fiecare lună din 2018, invitat la emisiuni la radio, Emil Boc se lăuda cu lărgirea intersecției Brâncuși-Borhanci. USAMV ar fi urmat să cedeze Primăriei aproape un hectar de teren, dar, ulterior, s-a aflat că terenul nu este al USAMV, universitatea având doar un drept de administrare.

Tarcea spune că cei care locuiesc astăzi în cartierul Borhanci fac 40 de minute sau o oră să ajungă până în Piața Cipariu, “lucru care nu este normal”.


“În acest moment, intersecția Fagului-Romul Ladea-Borhanci-Brâncuși are un indice de trafic de 126%, este depășit cu 26% capacitatea maximă a străzii. Cei care locuiesc astăzi în cartierul Borhanci fac 40 de minute sau o oră să ajungă până în Piața Cipariu, lucru care nu este normal. De aceea am și luat această decizie să blocăm construcțiile din Borhanci și aici mă refer la construcțiile care depășesc 23 de locuri de parcare. Cei care vor să facă case, fără să fie nevoiți să facă PUZ, ei pot să își construiască case. Orice PUZ este astăzi blocat și nu se poate construi”, mai spunea Tarcea.

Ultimele Stiri
abonare newsletter