Actualitate

Se lansează „Aripa Grifonului”, semnată de regretatul scriitor Alexandru Vlad

O lansare de carte cu iz melancolic va avea loc joi, în amintirea regretatului scriitor clujean Alexandru Vlad.

Alexandru Vlad, scriitor clujean Alexandru Vlad, scriitor clujean

„Aripa Grifonului” vine la patru ani de la trecerea la cele veșnice a scriitorului clujean Alexandru Vlad, fiind de fapt o reeditare a volumului său de debut.

„Volumul de debut a fost foarte bine primit de către critică, a primit premiul de debut al Uniunii Scriitorilor la vremea aceea, când a apărut. A fost un eveniment când a apărut, ca dovadă și premiul pe care l-a luat. Face parte dintr-un proiect al editurii. Vrea să scoată operele complete ale lui Alexandru Vlad. Are un cuvânt înainte semnat de mine, iar în spate există foarte multe referințe critice semnate de: Nicolae Steinhardt, Ioan Bogdan Leftr, Virgil Podoabă, Al. Cistelecan, criticii importanți ale vremii respective”, a spus poetul Ion Mureșan.


Volumul cuprinde „Aripa Grifonului”, dar și proze scurte inedite care au apărut de-a lungul timpului în reviste și nu au fost preluate în cărți.

În cadrul avenimentului vor vorbi Irina Petraș, Andreea Pop, Al. Cistelecan, Marius Jucan, Ion Mureșan, Horea Poenar și Gavril Țărmure.


Lansarea va avea loc joi, începând cu ora 18:00, la Book Corner Librarium.

Alexandru Vlad a fost un eseist, nuvelist, poet, prozator, publicist și traducător clujean.


A absolvit în 1975 Facultatea de Filologie a Universității „Babeș-Bolyai“ din Cluj-Napoca, secția limba și literatura română si limba și literatura engleză. În timpul studenției a frecventat sporadic Cenaclul „Echinox“.

A fost, rând pe rând, anticar (1975-1978), galerist la UAP (1978-1979), dactilograf la IJTL (1979-1990), redactor (pentru o scurtă perioadă) la revista Steaua (în 1990). Între aceste ocupații au fost și alte slujbe ocazionale (remizier la o echipă de fotbal, muncitor necalificat pe unele șantiere, proiecționist la un cinematograf sătesc, bibliotecar, etc.)


După 1990 a lucrat în redacțiile mai multor publicații din Cluj-Napoca. A fost redactor pentru Cluj al revistei „Vatra” din Târgu Mureș și redactor al revistei de arte vizuale „Balkon” din Cluj.

A murit în dimineața zilei de 15 martie 2015, la vârsta de 64 de ani, din cauza unei forme severe de cancer.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter