monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Hoții și tâlharii au împânzit Clujul!

În cursul zilei de ieri, polițiștii clujeni au reținut, pentru 24 de ore, 8 persoane pentru diverse infracțiuni, precum: furturi, tâlhării, infracțiuni la regimul rutier.

La data de 8 aprilie, în jurul orei 10:20, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Dej au fost sesizaţi prin apel 112 cu privire la un posibil furt dintr-un apartament din Dej. Imediat după sesizare, polițiștii s-au mobilizat și au reușit, în scurt timp, depistarea autoturismului cu care cei în cauză ar fi fugit de la fața locului. Astfel, pe strada Aurel Vlaicu, din Dej, a fost găsit autovehiculul și au fost identificați doi bărbați, de 36 și 48 de ani, din Târgu Mureș. În autoturism au fost găsite mai multe instrumente de spargere, potrivit IPJ Cluj.

Conform probatoriului administrat, aceștia ar fi încercat să pătrundă într-un apartament în scopul sustragerii de bunuri, însă activitatea lor ar fi fost întreruptă de către un locatar. În baza probatoriului administrat, polițiștii i-au reținut pe cei doi pentru tentativă la infracțiunea de furt calificat, faptă prevăzută de Codul penal.


Tot la data de 8 aprilie, în jurul orei 13:45, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca au fost sesizaţi telefonic cu privire la un posibil furt dintr-un imobil din cartierul Mărăști, Cluj-Napoca.

Poliţiştii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Secția 2 Poliție au acționat cu celeritate și au reușit identificarea şi reţinerea unui bărbat de 26 de ani, din municipiul Cluj-Napoca. Alți doi bărbați, cu care acesta ar fi acționat, au reușit să fugă de la fața locului, abandonând un aparat de sudură şi un televizor LCD, bunuri sustrase din locuință.


În urma investigațiilor efectuate, au fost identificați în scurt timp și ceilalți doi bărbați, stabilindu-se că este vorba despre doi tineri de 22 şi 29 de ani, din Cluj-Napoca și Cășeiu. Faţă de cei trei, poliţiştii au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, fiind efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

De asemenea, poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Câmpia Turzii au identificat şi reţinut doi tineri, de 16 şi 19 ani, din Viişoara și Câmpia Turzii, cercetaţi pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.


Conform probatoriului administrat, la data de 25 martie a.c., cei doi tineri ar fi deposedat persoana vătămată de circa 300 de lei, prin exercitarea de violențe. Persoana vătămată, un bărbat de 65 de ani, se afla pe strada George Coșbuc, din municipiul Câmpia Turzii, în momentul deposedării acesteia. La expirarea perioadei de reţinere, cei doi tineri vor fi prezentaţi în faţa magistraţilor Judecătoriei Turda, în vederea dispunerii altor măsuri preventive.

Tot luni, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Apahida au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore față de un bărbat, pentru comiterea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și fără permis.


În fapt, la data de 7 aprilie, în jurul orei 15:00, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Apahida au depistat un bărbat de 28 de ani, din comuna Cojocna, judeţul Cluj, în timp ce conducea un autoturism pe strada Libertăţii, din localitatea Cara, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, respectiv cu o concentraţie de 1,25 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că bărbatul nu deţine permis de conducere. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Etichete: hoti ipj cluj talharie