Actualitate

Magia formelor și culorilor la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca - FOTO

Muzeul de Artă din Cluj-Napoca găzduiește în perioada 21 martie- 7 aprilie 2019 „Magia formelor și culorilor”, expoziția reprezentând asocierea între doi artiști, Palkó Csaba și Palkó Ernő.

Expoziția prezintă o legătură puternică între pictura și grafica lui Palkó Csaba și lucrările de ceramică a lui Palkó Ernő, însă conturează totodată și un contrast vizibil între acestea. Palkó Csaba, dispărut dintre noi în anul 1999, reușește încă să transmită emoție prin culori, forme și grafică, chiar și la 20 de la moartea sa.

 „Artistul pune întotdeauna pe tapet sau în fața publicului ceea ce a făcut, e de multe ori dificil să povestești. Din exterior, lucrurile arată întotdeauna altfel, noi încercăm să le împachetăm să arate bine. Chiar și noi avem surprize după ce terminăm de ars lucrarea ceramică, dacă ne apropiem de ceea ce ne-am propus, sau dacă este chiar mai bine decât ne așteptam. Intuim ce va ieși, dar nu știm niciodată sută la sută”,  transmite Palkó Ernő.

Întrebat care este principala sursă de inspirație, Palkó Ernő spune că îl inspiră orice, tot ce se întâmplă în jurul lui, dar mai ales calatoriile, oamenii, satele și muzeele.

„Mintea artistului întotdeauna circulă, important e să se poată așeza să și facă”, a declarat pictorul.

Actuala expoziţie, Magia formelor și culorilor, redescoperă valoarea plastică a metamorfozelor naturii, pe care o pune în relaţie cu corporalitatea umană. Prin aceste sugestii vizuale ale transformării, se sugerează asimilarea terestrului și materialului la nivelul suprasensibilului, transfigurat artistic.
Vernisajul expoziției a avut loc în data de 21 martie, însă expoziția este deschisă publicului până duminică, 7 aprilie, între orele 10.00 – 17.00.


Știre scrisă de Adina Puha, studentă în anul II la Jurnalism, în cadrul FSPAC.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter