monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Alte 11 autobuze electrice au intrat în circulație la Cluj-Napoca!

Încă 11 autobuze electrice au început să circule miercuri pe străzile din Cluj-Napoca.

Sursă foto: Facebook Emil Boc

Aceste autobuze au fost achiziționate prin fonduri europene și sunt primele din cele 30 care urmează să ajungă până la sfârșitul lunii iulie. Astfel, 41 autobuze electrice vor fi în total în circulație până la mijlocul acestei veri.

O treime din transportul public al municipiului Cluj-Napoca este deja electric.


Cele 22 autobuze electrice aflate în circulație contribuie semnificativ la îmbunătățirea calității sistemului de transport public din Cluj-Napoca. Prin achiziționarea acestor mijloace de transport public performante și prin programele de prioritizare a transportului în comun - precum benzile dedicate pentru transport în comun și biciclete - urmărim să oferim clujenilor o alternativă modernă, eficientă și calitativă la transportul convențional, cu mașina personală.

Autobuzele care intră de astăzi pe rutele Companiei de Transport Public Cluj-Napoca sunt modern dotate cu echipamente ce au caracteristici de ultima generație.


Capacitatea totală de transport a noilor autobuze este de 78 călători din care: 27 locuri pe scaune și 51 locuri în picioare.

În acest moment Compania de Transport Public Cluj-Napoca dispune de 14 stații de încarcare (11 cu încarcare lentă și 3 cu încarcare rapidă), amplasate în bazele acesteia din cartierele: Grigorescu, Mărăști și Gheorgheni.