monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Primăria Cluj-Napoca stinge luminile din centrul oraşului de „Ora Pământului”

Primăria Cluj-Napoca va participa şi în acest an la manifestarea „Ora Pământului” (Earth Hour), prin stingerea iluminatului din Piața Unirii (zona pietonală), astăzi, 30 martie 2019, între orele 20:30 şi 21:30.

Ora Pământului este o sărbătoare globală anuală în care oamenii sting lumina și opresc aparatele electrocasnice neesențiale timp de o oră pentru a arăta că le pasă și vor să protejeze viitorul planetei. Promotorul acestei mișcări este World Wide Fund for Nature Australia, o organizație nonguvernamentală pentru conservarea naturii și restaurarea ecologică a mediului natural.

Earth Hour a fost organizat pentru prima dată de către WWF-Australia în Sydney, pe 31 martie 2007. Peste 2.2 milioane de oameni și 2000 de sedii de companii din Sydney au stins luminile pentru o oră în acea seară, ca semn al conștientizării problemei schimbărilor climatice. Implicarea oamenilor de pe tot globul a făcut în doar câțiva ani ca Earth Hour să devină cel mai mare eveniment de mediu din istorie.


Earth Hour se sărbătorește anual în ultima sâmbătă din luna martie, care este foarte aproape de echinocțiu, astfel încât toate orașele au parte de întuneric în intervalul 20:30 – 21:30.