Actualitate

Judecătorul din Cluj, care a primit mită o vacanță de lux, condamnat cu suspendare

După șapte ani de procese, judecătorul Gabriel Năsui de la Curtea de Apel Cluj a fost condamnat la trei ani de închisoare, cu suspendare, pentru luare de mită.

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au decis în cursul zilei de miercuri, 27 martie, să îl condamne pe judecătorul Gabriel Năsui la trei ani de închisoare.

Magistrații de la Curtea Supremă au decis să modifice sentința Curții de Apel Mureș, care l-a condamnat în prima fază pe judecătorul Năsui la patru ani de închisoare, cu executare.


În plus, magistrații de la Înalta Curte au mai decis să îi aplice lui Năsui un termen de încercare de șase ani, timp în care nu are voie să comită o altă infracțiune, caz ân care va fi revocată suspendarea de trei ani, scrie evz.ro.

Gabriel Năsui, de la Curtea de Apel Cluj, a fost mituit cu o excursie în celebra stațiune elvețiană St Moritz. Judecătorul și-a făcut poze cu mituitorul într-un Jacuzzi. Scena se petrecea în cel mai scump hotel din Saint Moritz, Elveția, la scurt timp, după ce magistratul a dispus o sentință favorabilă prietenului său, mituitorul Cristian Baboș, prin care doi executori judecătorești, care și-au făcut corect treaba era condamnați să plătească suma de 746.000 de euro lui Baboș.


Ce spunea DNA Cluj în 2008? ”În cursul anului 2008, inculpatul Năsui Gabriel Adrian, în calitate de judecător în cadrul Judecătoriei Cluj Napoca, a acceptat și primit cu titlu de mită de la inculpatul Baboş Cristian Ioan foloase necuvenite în valoare totală de 3.740 euro. Aceste foloase au fost primite de magistrat pentru a emite o sentință favorabilă într-o cauză civilă în care inculpatul Baboş Cristian Ioan avea calitatea de reclamant”.

În timpul anchetei, Năsui și Baboș ar fi încercat să ascundă adevărul și să falsifice probe. ”În perioada 30.05 - 03.06.2013, pentru a induce în eroare organele de anchetă, cei doi inculpați au întocmit în fals, în dublu exemplar, un înscris sub semnătură privată, antedatat 19 decembrie 2008, în care se făcea, în mod nereal, dovada că magistratul «a achitat» suma de 3.740 euro inculpatului Baboş Cristian Ioan”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter