Actualitate

Un profesor de sport, acuzat că A LOVIT un elev. Nu făcea corect exercițiile

Un profesor de educație fizică și sport din Huedin ar fi lovit un băiat fiindcă acesta nu făcea corect exercițiile propuse de dascăl.

Incidentul a avut loc la jumătatea lunii martie, la Liceul Tehnologic „Vlădeasa” din Huedin. Un băiat de doar 7 ani, în timp ce se afla la ora de sport, a fost lovit de profesorul său. Surse spun că dascălul s-ar fi enervat fiindcă micuțul nu făcea corect exercițiile pe care le propusese la clasă. Imediat după incident, mama băiatul s-a prezentat cu acesta la spital pentru analize. Poliția a deschis un dosar penal pe numele profesorului.

„Am fost sesizați cu privire la faptul că, la unitatea spitalicească din Huedin s-a prezentat o femeie împreună cu fiul acesteia, în vârstă de 7 ani, care ar fi fost agresat în timpul orei de sport de către profesor. Avem un dosar penal în lucru pentru lovire și alte violențe și purtare abuzivă”, au transmis reprezentanții IPJ Cluj.


Profesorului i-a fost suspendat dreptul de a preda la clasele primare, iar o comisie de disciplină cercetează situația.

„S-a constituit comisia atunci, imediat, în baza consiliului de administrație și urmăm toate procedurile legale din regulament. Ca măsură imediată, profesorul a fost scos de la clasele mici și predă doar la clasele mari, ca să nu mai existe probleme. Au fost repartizate clasele mici unui alt profesor. Mai departe își face treaba comisia”, a declarat Mariana Stîngă, directorul Liceului Tehnologic „Vlădeasa”.


Cu toate astea, profesorul încă predă și alți elevi pot fi în pericol să fie agresați. Reprezentanții ISJ spun că acesta nu are ce căuta la catedra, dar problema trebuie rezolvată la nivelul unității de învățământ din care face parte.

„Școala are obligația să facă o comisie de disciplină (și a făcut), care trebuie să analizeze aspectele, să vadă dacă este vinovat sau nu. Dacă este vinovat, trebuie să răspundă legislației în vigoare. E numai de competența școlii. Nu e normal să predea în continuare și nu are ce căuta acolo. Dacă se va dovedi că toate lucrurile sunt așa cum au fost acuzațiile, atunci el trebuie să plece din școală, în special pentru că este o persoană pe prelungire de contract. Este o persoană care a împlinit vârsta de pensie și și-a prelungit contractul, conform legii, de altfel. Dar nu e vorba de vârstă. Indiferent că este tânăr sau în vârstă, nu are ce să caute în învățământ o astfel de persoană”, a declarat Valentin Cuibus, șeful ISJ Cluj.


Profesorul susține că nu l-ar fi lovit pe copil și că este vorba despre acuzații false.

"Eu nu l-am lovit pe copil. Dacă profesoara nu venea pe picior de război și întreba exact ce s-a întâmplat, afla cum a fost situația, dacă a fost sau nu lovit. La orele de educație fizică se pot întâmpla accidente. Copiii vor să se joace. Dacă nu ești puțin mai ferm, lucrurile pot să degenereze. Dar până la acuzația că a fost lovit acel copil... Este strigător la cer!", a spus profesorul.

Ultimele Stiri
abonare newsletter