Actualitate

Floreștenii s-au săturat de gunoaie și ies la curățenie: „Vom avea un Pata-Rât al nostru!”

Sătui până peste cap de mizeria care este trecută cu vederea de autoritățile locale, floreștenii se mobilizează și vor să facă curățenie cu propriile lor puteri.

Astfel, sâmbătă, 30 martie, de la ora 10:00, localnicii din cea mai mare comună din România vor să redea malurilor Someșului Mic frumusețea pe care o merită. „Așa arată nepăsarea și lipsa de educație. În ritmul în care se depozitează deșeurile și ținând cont că autoritățile au luat zero măsuri până acum, vom avea și noi în curând un Pata-Rât cu care să "ne mândrim"”, se arată într-o postare care anunță evenimentul intitulat sugestiv „ÎnFlorești pe Malul Someșului”.

„În urma numeroaselor postări apărute în spațiul public în legătură cu deșeurile prezente pe malul Someșului, Asociația Trăiesc în Florești (ATIF) organizează o campanie de ecologizare și responsabilizare a cetățenilor comunei Florești asupra impactului pe care acestea (n.red. gunoaiele) îl au asupra mediului înconjurător. Nu putem asista pasiv la transformarea unui loc de promenadă într-o veritabilă groapă de gunoi, așa că oferim un prilej celor educați în spiritul protejării mediului de a demonstra că Floreștiul poate arăta și altfel”, sunt invitați floreștenii.


Locul de întâlnire va fi în zona Aqua Park, la intersecția străzilor Balastierei cu Sportului, acțiunea durând cel puțin șase ore.

Curățenia din jurul blocurilor, un eșec în Florești

În urmă cu câteva zile, o mână de floreșteni au ieșit să adune mizeria adunată în jurul blocului lor. Anca, una dintre persoanele care au participat la acțiune, a postat ulterior un mesaj sarcastic, acuzând lipsa de mobilizare a localnicilor. „Mulțumesc celor patru vecini care au participat sâmbătă, 23 martie 2019, la curățenie pe Eroilor! Și celor care au stat pe balcon și ne-au asistat, din 140 de apartamente am fost cinci persoane. Și mai vrem civilizatie nene..”, mărturisea aceasta.


Reacțiile la postarea femeii nu au întârziat să apară, mulți spunând că astfel de munci voluntare se fac degeaba în Florești, mizeria reapărând în scurt timp din cauza floreștenilor nepăsători. „O să vă treacă să mai faceți curățenie pentru ca alții să facă mai apoi mizerie fără jenă. Cred că nici nu merită... Este ca și cum dai zăpada la o parte în timp ce viscolește, se întoarce imediat înapoi. Singura variantă de a menține un loc curat sunt amenzile usturătoare aplicate tuturor celor care fac mizerie”, este părerea unui localnic.

abonare newsletter