Actualitate

O lună de proteste ale magistraților clujeni!

Magistraţi clujeni au protestat şi vinerea aceasta, în faţa Curţii de Apel împotriva OUG 7 pe Justiţie.

Primul protest al magistraţilor clujeni a avut loc exact acum o lună, în data de 22 februarie 2019, când era aşteptat la Cluj-Napoca Minsitrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Și grefierii au protestat


Înainte de protestul magistraţilor, şi grefierii clujeni au ieşit în stradă.

Amitim că, peste 1.500 de sindicalişti ai grefierilor reuniţi în patru sindicate şi o asociaţie profesională, cărora li s-au alăturat sindicalişti de la Federaţia Publisind şi de la Blocul Naţional Sindical, protestează, vineri, în Piaţa Victoriei, pentru condiţii mai bune de muncă.


La protestul de astăzi au participat și clujeni de rând.

"Vineri de la ora 12.00, judecătorii și procurorii vor ieși pe treptele Curții de Apel din Cluj pentru a cere retragerea ordonanței 7, precum și a tuturor celelalte modificări legislative menite să subordoneze politic justiția. Vă amintim că lunea trecuta la ora 18.00 în București, mai mulți procurori și judecători au ieșit să protesteze în fata Palatului de Justiție. Jandarmeria i-a împiedicat invocând faptul că a fost emis un ordin de către președintele Curții de Apel București, care le interzice magistraților să staționeze pe trepte. O singura judecătoare nu s-a lăsat impresionată de cerere și a refuzat să se clintească din loc. După 20 de minute i s-au alăturat și ceilalți colegi. Haideți să nu permitem niciodată ca așa ceva să se întâmple la Cluj, iar vineri să fim cât mai mulți alături de ei!", se arată într-un mesaj postat pe Facebook de Umbrela Anticorupţie.

abonare newsletter