monitorulcj.ro Menu
Actualitate

IMPORTANT! Clujul va putea accesa direct fonduri europene prin programul Europa Digitală!

Emil Boc a primit asigurări de la Comisarul European responsabil pentru economie si societate digitală că se vor putea accesa direct de la Bruxelles fonduri europene pentru proiectele ce țin de smart city.

"În întâlnirea bilaterală cu Comisarul European responsabil pentru economie și societate digitală, dna Mariya Gabriel, am discutat despre posibilitatea de atragere și finanțare din fonduri europene a unor importante proiecte din domeniul inovării. Programul Europa Digitală ne va permite, în perioada 2021-2027 să atragem fonduri europene pentru dezvoltarea abilităților digitale, inteligență artificială, blockchain, securitate cibernetică și pentru dezvoltarea ecosistemelor de inovare.

Am prezentat Comisarului European proiectul Cluj Innovation City, care se califică pentru finanțare în cadrul programului Digital Europe | Europa Digitală.


În întrevedere am discutat, nu în ultimul rând, despre profilul Clujului, consacrat în Europa Centrală și de Est ca hub de cercetare, dezvoltare, inovare și IT", a anuntat Emil Boc, intr-o postare pe Facebook.

Acesta a mai menționat că în cadrul întrevederii s-au discutat mai multe aspecte legate de profilul Clujului, oraş "consacrat în Europa Centrală și de Est ca hub de cercetare, dezvoltare, inovare și IT".