monitorulcj.ro Menu
Actualitate

"Degeaba e semafor la Metro, pietonii tot cum vor ei trec..."

Nu bine a fost pus în funcțiune semaforul cu buton de la Metro, pe drumul Cluj-Napoca - Floreşti, că au și început să apară nemulțumirile șoferilor legate de modul în care pietonii respectă noile condiții de trecere a străzii.

Pietonii sun acuzați pe grupul de Facebook, Info Trafic jud. Cluj, că trec "cum îi taie capul", nerespectând culoarea semaforului. Oamenii pun nerespectarea regurilor pe seama neinformării pietonilor.
"Stau în zonă şi trec zilnic pe acolo ca şi pieton. O să mai fie accidente acolo, mai mult ca sigur deoarece mai durează până să vadă/obişnuiască lumea (pietoni/şoferi) cu semaforul funcţional", spune un clujean în comentariu la postare.
Nici şoferii nu sunt lipsiţi de abateri. "Un şofer a vrut să o lase pe o doamnă să treacă strada deşi era roşu la semafor, doamna nu a trecut, el a înjurat-o...cei din spate l-au înjurat pe el că stătea chiar dacă era verde", povesteşte un participant la trafic.


Şulea promite pasarelă

Semaforul de la Metro este cu buton, virajul la stânga a fost interzis, iar primarul Şulea spune că nu a uitat de pasarela pentru pietoni. 

"Acum câteva minute, tocmai am acceptat donaţia dreptului de proprietate al semaforului de la Metro. Serviciul Poliției Rutiere din cadrul IPJ Cluj a impus administratorului drumului DN1/E60, CNAIR prin DRDP Cluj, interzicerea virajului la stânga în zona Metro. De asemenea, s-a impus sistematizarea rutieră a zonei, inclusiv punerea în funcțiune a semaforului de către DRDP, administratorul drumului. Semaforul a fost cedat Primăriei Florești, iar aceasta a facut ultimele demersuri şi l-a pus în funcțiune în 24 de ore. Semaforul va fi integrat  în sistemul existent de semaforizare de pe Dn1/E60. Semaforul de la Metro este unul de tip traversare pietoni, cu acționare prin buton. După apăsarea de către pieton a butonului, în 8 secunde apare culoarea verde pentru traversare, care durează 26 de secunde. În perioada următoare vor avea loc calibrări legate de acești timpi de funcționare", a scris primarul din Floreşti, Horia Şulea, pe Facebook. 

În ceea ce priveşte pasarela pentru pietoni din zona Metro, propusă în cadrul proiectului din Bugetarea Participativă, Şulea spune: "proiectul va fi pus în aplicare, după obținerea tuturor avizelor necesare".