Actualitate

PREMIERĂ NEAGRĂ după un SECOL de istorie: angajații Imprimeriei Ardealul, NEPLĂTIȚI. Directorul Mircia Giurgiu vrea să adune bani

După ce săptămâna trecută s-au trezit cu executorii judecătorești la poartă, angajații Imprimeriei Ardealul nu și-au primit drepturile salariale pe luna februarie.

Astfel, directorul companiei, Mircia Giurgiu îl acuză pe administratorul special al CNI Coresi, Pavăl Avrămoiu, de rea-credință și solicită permisiunea să fie adunați banii necesari pentru a plăti restanțele salariale. Într-o adresă destinată lui Avrămoiu, directorul Imprimeriei Ardealul îl face din nou praf pe administratorul special al Companiei Naționale a Imprimeriilor Coresi.

„Pentru că nu aţi fost în stare într-o săptămână să plătiţi salariile angajaţiilor de la Sucursala Imprimeria Ardealul Cluj şi Sucursala Imprimeria de Vest Oradea, vă rugăm să ne permiteţi să adunăm noi în cursul zilei de astăzi (n.red. luni) banii necesari pentru plata salariilor pentru luna februarie 2019. Vă rugăm să ne anuntaţi în cel mai scurt timp posibil, astfel veţi fi singurul răspunzător civil şi penal pentru neplata salariilor”, se arată în adresa semnată de directorul Imprimeriei Ardealul, Mircia Giurgiu.


„Aţi invocat tot felul de motive pentru neplata salariilor, care au fost demontate, cum ar fi că suma de aproape 100.000 lei pe care o aveam în cont ar proveni din chirii, ori numai 5.000 lei din această sumă proveneau din chirii, restul provenind din activitatea tipografică. Este pentru prima oară, în cei 100 de ani de când s-a înfiinţat prima tipografie românească din Cluj, când nu au fost plătite salariile la termen. Pentru acest motiv, Sindicatul Liber al tipografiilor din Cluj a depus în data de 13 martie 2019 la Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti sesizare cu privire la neplata salariilor”, acuză Giurgiu.

Salarii astronomice pentru directori, 0 lei pentru angajați

Mircia Giurgiu trage un semnal de alarmă privind salariile exorbitante ale unor directori din cadrul CNI Coresi, care se ridică la peste 10.000 de lei.


„Neplata salariilor are consecinţe grave asupra tuturor angajaţiilor şi membrilor familiilor lor, în contextul în care, pe lângă asigurarea traiului zilnic, acestora le-a fost afectată plata utilităţilor, ratelor, medicamentelor şi cheltuielilor de școlarizare a copiilor. Cu siguranţă, veţi intra în istorie drept cel mai incompetent director de la construirea Casei Scânteiei până în prezent. Din păcate, v-aţi înconjurat de oameni nepregătiţi profesional, angajând doi directori cu salarii de peste 10.000 lei, care atrag cheltuieli lunare inutile de peste 25.000 lei, fără să aducă niciun beneficiu companiei, în timp ce majoritatea angajaţiilor primesc salariul minim pe economie”, scrie Mircia Giurgiu, care arată cu degetul și la modul dubios în care Pavel Avrămoiu a fost numit în funcția de administrator special.

„Pentru dumneavoastră, legea a fost facultativă, în condiţiile în care nu aţi încheiat contract de mandat cu Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, aţi încheiat cu administratorul judiciar un contract individual de muncă care nu este prevăzut de Legea insolvenţei şi aţi modificat organigrama companiei fără consultarea şi aprobarea Adunării Generale a Acţionarilor CNI Coresi SA”, punctează directorul Imprimeriei Ardealul.


Ministrul Culturii și Identității Naționale, Daniel Breaz a emis un document prin care solicită administratorului judiciar convocarea AGA pentru a fi schimbat administratorul special. Această ședință va avea loc în data de 27 martie 2019. Astfel, Ministerul Culturii și Identității Naționale dorește să salveze tot ce se poate din CNI Coresi de la prăduiala actualei conduceri a CNI Coresi, susține Mircia Giurgiu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter