Actualitate

Clujenii, luați de proști?! Protestatarii de 15 martie, sfidați de Guvern: „Noi nu avem timp să stăm!”

Reprezentanții Guvernului Dăncilă răspund pe un ton ironic miilor de manifestanți care au blocat vineri, preț de 15 minute, străzile din toată țara.

La rândul lor, sute de clujeni s-au alăturat inițiativei #șîeu, blocând traficul sau luând o pauză de un sfert de oră de la serviciu pentru a-și manifesta nemulțumirile cu privire la lipsa autostrăzilor din România. Guvernul pare să nu-i bage în seamă, ba mai mult, îi batjocorește.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat, la inaugurarea electorală a lucrărilor la Autostrada Moldovei, că el „face autostrăzi și nu are timp să stea”.


„Proiectul este de 150 milioane de euro, lansat în 2017, în timpul guvernării PSD. Constructorul este o firmă românească, care şi-a ţinut angajamentele din punct de vedere contractual, nu vom avea probleme pe acest tronson. Nu voi ezita să iau măsuri unde nu se vor mobiliza corespunzător. Nu vom mai tolera să avem întârzieri la execuţie. Autostrada Moldova tocmai a început, nu avem timp să stăm. Vom fi prezenţi, avem constructori prezenţi care vor face autostrăzi”, a declarat Răzvan Cuc, anunțând, culmea, chiar în ziua mega-protestului că vor începe lucrările la Autostrada Moldovei.

De partea cealaltă, președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea a lansat un atac la adresa iniţiatorului mişcării „România vrea autostrăzi”, omul de afaceri Ștefan Mandachi, constructorul „primului metru de autostradă din Moldova”.


„Toți auzim că nu se fac autostrăzi și niște șmecheri care vezi fac ei un metru, să vorbim cinstit, la 12 și jumătate a început lucrul la primii kilometri de autostradă în Moldova. Ei fac circ, noi facem autostrăzi. Ei țipă, noi dezvoltăm România. Acel om de afaceri, dacă tot avea 100 de mii de euro, puteă să-i doneze la o casă de copii”, a declarat liderul PSD cu privire la protestul #șîeu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter