Actualitate

Proiectul „Oameni faini” ne învață că orice e posibil prin exemple care au reușit acest lucru

Dacă există vreo fărâmă de îndoială referitoare la existența valorilor românești autentice prin venele cuiva, este timpul ca aceasta să dispară. O întreagă galerie de oameni realizați în viață și pasionați veritabil a luat formă în mediul online. Așadar, o doză de inspirație se află doar la un click distanță.

Mădălina Pîrlog, Miruna Aruxandei. Monica Ostașuc Mădălina Pîrlog, Miruna Aruxandei. Monica Ostașuc

Mădălina Pîrlog, Monica Ostașuc și Miruna Aruxandei sunt trei studente care au contribuit la construirea platformei, intitulată sugestiv, „Oameni faini”.

La momentul actual, site-ul „Oameni faini” reprezintă definiția unei diversități amețitoare, protagoniștii interviurilor fiind fotografi, deputați, profesori, autori, specialiști de PR sau artiști.


O viziune aparte și un început promițător

Obiectivul creatorilor este unul nobil, precum ne-a spus Miruna. „Scopul era să luăm exemplele bune din societate și să le facem cât mai publice, să îi facem pe oamenii respectivi cât mai populari ca să devină, astfel, modele. Vrem să dăm vizibilitate oamenilor”. Accentul se pune pe partea umană, pe însemnătatea unui om de succes. „Căutăm omul din spatele carierei”, a completat punctual Mădălina.

Întorcându-ne la origini, platforma a pornit drept un proiect studențesc, dar din determinare pură, a ajuns la cote mult mai înalte. Cel mai mic detaliu conține tușa personală a celor implicați.


„Politica editorială, dacă pot să zic așa, a fost destul de largă, fiecare și-a expus personalitatea, modul de a scrie”, ne-a mărturisit Monica.

Dorința echipei, încă de la fragilele începuturi a fost să creeze un produs „original”, ce nu cunoaște limite.


Deși cuvântul „faini” induce ideea că totul ar gravita în zona Clujului, redactorii au intrat „în contact cu oameni din toată țara”, oferind șansa oricărei povești de succes să câștige notorietate pe această cale.

Mulți oameni și multe emoții

Găsirea persoanelor potrivite pentru astfel de interviuri a fost promițătoare încă de la început.


„Mai întâi am făcut o ședință de redacție și fiecare a zis că știe o anumită persoană”, își amintește nostalgic Mădălina.

După momentul crucial al primelor articole care au devenit un succes, totul s-a înlănțuit. „Am ajuns să primim recomandări din partea unor oameni”, a menționat Miruna.


„Mediul apropiat” lor, precum îl numește Monica, a devenit o sursă propice, descoperind noi idei prin intermediul presei.

Fiecare material primește, în prealabil, o perioadă de pregătire.

„Înainte de a întâlni o persoană, caut tot ce pot despre ea ca să-mi fac un background. În funcție de eveniment sau motivul pentru care ne întâlnim, abordez informațiile respective”, a dezvăluit Mădălina drept tehnica sa principală.

Într-un asemenea context, emoțiile nu ezită să apară.

„Atunci când te întâlnești cu cineva față în față, totul este diferit. Ajungi să descoperi mai mult din omul respectiv, să formezi chiar o relație”, a spus Miruna.

Același sentiment este împărtășit și de Monica, ce a fost profund impresionată de cantitatea de pasiune și ambiție transmisă de oamenii pe care i-a intervievat de-a lungul timpului.

„Exact asta am vrut să aducem pe site-ul nostru, oameni cu suflet care fac ceva din foarte mare pasiune. Vrem să arătăm lumii că se poate”, a concluzionat tânăra.

Viitorul se anunță strălucit

Proiectul „Oameni faini” se consolidează progresiv, iar viitorul este deja programat, fetele imaginându-și multe schimbări.

„Suntem într-o perioadă de restructurare și re-branding a site-ului. Vrem să ducem proiectul mai departe”, ne-a spus Mădălina pe un ton hotărât.

„Nu sunt doar subiectele acelea vizibile, oamenii care apar în media și care sunt vocali în domeniul acesta, ci și subiecte diverse. Noi ne-am dorit să avem diversitate pe site, să ajungem la cât mai multe profesii”, ne-a lămurit Monica.

Prima țintă a fetelor este domeniul medical și oamenii săi de excelență. Nici efectul asupra publicului nu poate fi trecut cu vederea. „Oameni faini” inspiră, motivează și ne conferă exemple, dar șlefuiește educația și avântul cititorilor, precum a ținut să sublinieze Miruna.

Aflate în pragul licenței, cele trei fete și-au exprimat deja dorința de a persevera în domeniul social. Acest site reprezintă amprenta lor, în mod colectiv, din anii studenției. „O să fie frumos, ne-a rămas ceva de acolo”, ne-a spus Monica, rememorând nenumăratele ore petrecute pe băncile facultății.

„Noi vrem să îl păstrăm, e o amintire, peste care vrem să construim ceva mai departe”, a completat Mădălina.

Proiectul „Oameni faini” dizolvă pesimismul cu care ne-am obișnuit. Ne este arătată o galerie de povești unice care demonstrează că, în ciuda oricăror obstacole, reușita este posibilă. Inspirația venită din astfel de locuri formează noi caractere, noi personalități puternice, care pot aduce schimbări în societatea în care trăim.

Articol scris de Iulia Mureșan, studentă în anul I la departamentul de Jurnalism din cadrul Facultății de Științe, Politice, Administrative și ale Comunicării.

 

 

Etichete: proiecte
Ultimele Stiri
abonare newsletter