monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Protest cu banderole albe pentru justiție. Magistrații ies iar în stradă

Magistrații clujeni vor ieși iar în stradă vineri, de la ora 12:00. Protestează iar pentru justiție.

Magistrații vor ieși iar în stradă cu banderole albe. Ei vor protesta  pe treptele Curții de Apel Cluj împotriva ordonanțelor de urgență ce atacă independența justiției.

Membrii Umbrelei Anticorupție îi invită pe clujeni să se alăture magistraților la protestul de vineri.„Magistrații ies pentru a apăra justiția, dar nu o pot face singuri.

Au nevoie de noi, de toți cetățenii integri care vor să trăiască într-un stat de drept, unde nimeni nu e mai presus de lege și unde taxele pe care le plătim ajung la spitale, școli și autostrăzi, NU în buzunarul unor politicieni corupți. Magistrații trebuie să aibă libertatea garantată de lege pentru a investiga și aduce în fața justiției pe cei care au furat din bani publici și au comis abuzuri de putere, iar asta nu se poate întâmpla în timp ce Guvernul promovează o Secție specială ieșită de sub controlul Ministerului public.
 


Cerem retragerea OUG 7 și desființarea secției pentru magistrați!
Noi, toți cetățenii, fie că suntem studenți, angajați, pensionari, artiști sau magistrați nu negociem independența Justiției! ”, a transmis Umbrela Anticorupție Cluj.

De asemenea, vineri, începând cu ora 15:00 clujenii sunt invitați să se alăture grevei pentru autostrăzi.