Actualitate

Viceprimarul Clujului, despre creșe: „Mi se pare normal ca cei care au o anumită vechime în oraș să beneficieze de niște lucruri suplimentare”

Viceprimarul Dan Tarcea a anunțat că în curând în Cluj-Napoca vor exista noi crește și grădinițe. Cele mai multe vor fi ridicate în cartierul Mănăștur.

În momentul de față există două crește care sunt în construcție, una pe strada Donath care va putea fi dată în folosință în luna aprilie  și încă una pe strada Grigore Alexandrescu care se află în faza de organizare a unui șantier cu licitare încheiată. Lucrările s-ar putea începe luna aceasta, urmând a fi finalizată în 12 luni.

Tot pe strada Grigore Alexandrescu mai există o creșă și o grădiniță. De asemenea, pe strada Meziad a fost finalizat studiul de fezabilitate și urmează publicarea unui anunț pentru proiectare și execuție pentru a fi realizată o nouă creșă.


„Avem această preocupare de a face cât mai multe crește și grădinițe la nivelul municipiului Cluj-Napoca. De asemenea, la PUZ-urile care sunt aprobate le cerem și câteva studii care să ne arate distanța față de crește și grădinișe. Le impunem asemenea condiții să rezerve terenul pentru construirea lor sau să facă aceste obiective pe care să le administreze”, a explicat Dan Ștefan Tarcea, viceprimarul Clujului.

Clujenii mai vechi ar trebui să aibă prioritate la creșe


În ceea ce privește criteriile de departajare pentru locurile la creșe, viceprimarul a declarat că nu este descriminatoriu criteriul prin care clujenii cu vechime au prioritate.

 „Nu este discriminatoriu. Mi se pare normal ca cei care au o anumită vechime în oraș să beneficieze de niște lucruri suplimentare față de cei care sunt veniți de șase luni sau de două săptămâni”, a spus Tarcea.

Ultimele Stiri
abonare newsletter