Actualitate

Radu Banciu, atac suburban la adresa Clujului: „Este un oraș de RAHAT!”. „Clujenii știu puțin, le-a rămas doar ORGOLIUL DE PROSTĂNAC!”

Realizatorul emisiunii „Lumea lui Banciu” a avut din nou un discurs controversat. De data aceasta, Banciu a aplicat o lovitură sub centură inimii Transilvaniei.

Criticile lui Banciu au început de la faptul că piaţa imobiliară clujeană a depăşit-o de ani de zile pe cea din Bucureşti, potrivit cifrelor imobiliare.ro.

După ce a citat scrisoarea unei femei care afirma că regretă că s-a mutat în Cluj, Radu Banciu a jignit în termeni duri Cluj-Napoca, Brașovul și Sibiul, spunând despre acestea că „doar gura este de ele”.


„Clujul este un oraş de rahat, așa stăteau lucrurile pe vremuri, așa stau și acum, în sensul în care e doar această spoială şi faimă de el. La fel şi Braşov şi Sibiu, lucru pe care l-am certificat aici cu toate pălmile şi înjurăturile pe care le-am luat de la românii frustraţi şi într-adevăr prost plasaţi. Este o rușine să trăiești într-un oraș care are un asemenea salariu mediu și care nu are nimic. Centrul Clujului arată mai rău decât orice centru interesant din orice ţară din Europa Centrală, din orice orăşel din Europa Centrală, lucru pe care l-am confirmat de miliarde de ori. Sunt sub toate oraşele medievale ungureşti, slovace, ceheşti, poloneze, croate, bosniace, slovene, sub toate! Şi Sibiul, şi Braşovul, dar şi Clujul. Oraşele interesante în România sunt Aradul şi Oradea, dacă e cineva interesat să stea într-un oraş mai cochet, astealalte, doar gura de ele”, a tunat realizatorul TV, la B1.

„Clujul n-are niciun pic de infrastructură!”

Fost student la Facultatea de Filologie din Cluj-Napoca, Banciu a declarat că orașul nu s-a schimbat cu nimic și că „nu merită faima pe care o are”.


„Aşa era şi la vremea mea, chiriile imense. La vremea respectivă, sigur că Bucureştiul era mai cu moţ, aici erau tâmpiţii absoluţi, iar Clujul era doar pe locul 2. Între timp s-au răsculat clujenii, care n-au nimic. Au un pic de curăţenie în plus pe străzi, categoric, dar nu merită nici pe departe faima asta, un oraș aglomerat, n-are niciun pic de infrastructură. Vă reamintesc că are un aeroport de râd şi curcile de el. Sigur, la nivelul României este acceptabil, bun pentru proştii care trăiesc în România, dar la nivelul străinătăţii e inacceptabil, e sub aeroportul de la Le Mans, care al 67-lea ca mărime din Franţa. Sigur că sunt curse multe, pentru că oraşul e aglomerat, s-au construit hoteluri, sunt câteva resturante, dar asta nu înseamnă că e un oraş civilizat. Trebuie să fim corecţi până la capăt atunci când vorbim şi trebuie să ne respectăm, dacă vrem respect [...] Cum tot bucureșteanul știe, clujeanul mai puțin. Lui nu i-a mai rămas nimic decât acest orgoliu, de prostănac, el n-a văzut acele zone”, a adăugat Radu Banciu.

„Are Clujul metrou și nu știm noi?”

„Şi ca să stea liniştiţi prietenii noştri din Moldova, Muntenia şi Dobrogea, care sigur că se află la capătul pământului, ei sunt deja în Malawi, nu e nicio diferenţă nici în Transilvania. Că dacă ar fi fost, s-ar fi ştiut. Oamenii, da, sunt de altă categorie, sunt mai umblaţi, mai citiţi, în general. Dar aşa se întâmplă şi în alte părţi, geografia, istoria şi politica modifică, mulează cetăţeanul şi îi modifică destinul, culoarea. Evident că nu se compară cu această zonă din sudul României, care este incalificabilă din acest punct de vedere. E ultima din Europa cu adevărat, comparabilă doar cu sudul Albaniei. Dar acolo e numai piatră, în rest nu există prostie mai mare decât în sudul României. Aici sigur că diferenţa este netă, dar atât. În rest nici oamenii ăia n-au făcut nimic! Are Clujul metrou şi nu ştim noi? Are autostradă care să lege Clujul de un alt oraş? Îl leagă de Sibiu vreo autostradă suspendată?”, se întreabă Banciu.


Etichete: cluj-napoca
Ultimele Stiri
abonare newsletter