Actualitate

Veste bună pentru pescari. Lacurile din Gheorgheni au fost populate cu o tonă de pește

Lacurile I și III din cartierul Gheorgheni au fost populate, la sfârșitul lunii trecute, cu 1.000 kg de pește (caras), între 150 g și 500 g fiecare.

Acțiunea, repetată an de an de Asociația Județeană a Pescarilor Sportivi Cluj, a fost realizată în parteneriat cu RADP și cu sprijinul Primăriei municipiului Cluj-Napoca.

Materialul piscicol cu care s-a făcut această populare a fost adus de la ferma piscicolă Cipău-Iernut. Taxa pentru lacurile din Gheorgheni este de 80 lei/abonament pentru anul în curs, respectiv 50 lei pentru membrii altor asociații.


Potrivit AJPS Cluj, pe lacurile respective se poate pescui cu cel mult două lansete cu câte două cârlige fiecare și un băț la plută. Se pot reține din captură maximum 3 kg de pește, iar pescuitul se practică doar de pe mal.

Pe lacurile din Gheorgheni este interzis pescuitul de noapte și din barcă, reținerea peștilor sub dimensiuni legale, pescuitul cu momitor cu mai mult de 2 cârlige/montură, poluarea fonică, dar și consumul de alcool pe malul lacului. De asemenea, pescuitul este interzis până în data de 09.03.2019.

Etichete: primaria cluj
Ultimele Stiri
abonare newsletter