Actualitate

Un procuror și un judecător din Cluj, ELIBERAȚI DIN FUNCȚIE

Președintele României i-a eliberat din funcție pe procurorul Daciana Deritei și pe judecătorul Sergiu Leon Rus. Procurorul Daciana Deritei este magistratul care a instrumentat dosarul „Gazeta”, în care mai mulți jurnaliști clujeni au fost acuzați de șantaj și achitați după zece ani de procese.

Palatul de Justiție din Cluj-Napoca Palatul de Justiție din Cluj-Napoca

Procurorul clujean Daciana Claudia Deritei a fost eliberată din funcție astăzi, prin decret semnat de președintele României, Klaus Iohannis.

Procuror în cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul teritorial Cluj, Daciana Claudia Deritei este cunoscută pentru instrumentarea dosarului „Gazeta”, în care mai mulți jurnaliști au fost acuzați de șantaj.


Conducerea editorială și administrativă a săptămânlului Gazeta de Cluj a fost trimisă în judecată, în 19 ianuarie 2007, la Tribunalul Cluj, sub acuzația de șantaj și asociere la un grup infracțional. Din martie 2007, dosarul a fost strămutat la Brăila, timp de 10 ani urmând zeci de termene de judecată. După 10 de ani de procese și mai multe luni de arest preventiv, dispus de judecătorii de la Tribunalul Cluj, Curtea de Apel Cluj, Tribunalul Brăila și Curtea de Apel Galați, directorul trustului de presă Liviu Man și alți angajați au fost achitați de toate acuzațiile aduse de DIICOT.

Potrivit decretului, Daciana Deritei a fost eliberată din funcție și urmează să fie pensionată.


Tot ieri, președintele a semnat și decretul de eliberare din funcția de judecător la Curtea de Apel Cluj a lui Sergiu-Leon Rus, ca urmare a aplicării sancțiunii disciplinare constând în excluderea din magistratură.

Ultimele Stiri
abonare newsletter