Actualitate

Teatru în aer liber în Parcul Central

În cadrul proiectului Com’On Cluj-Napoca, în care se dorește să fie puse în aplicare diverse idei ale tinerilor clujeni, organizatorii Galactoria, festivalul absolvenților Facultății de Teatru și Televiziune, doresc să realizeze un spectacol de teatru în aer liber în Parcul Central.

Sursă foto: Raul Stan Sursă foto: Raul Stan

Spectacolul care doresc să îl pună „în scenă” în Parcul Central o reprezentația de Commedia dell Arte, un stil de teatru renascentist, italian, cu costume și măști specifice și personaje care tratează probleme actuale într-o manieră comică.

În cadrul inițiativei se va desfășura o reprezentație teatrală bazată pe improvizație pe teme prestabilite dar și sugerate de public. Spectacolul va fi îmbogățit de cântece și dansuri specific italienesti. De asemenea, după reprezentație, va avea loc și o expoziție de costume și măști de Commedia dell Arte”, spun inițiatorii.


Organizatorii spun că proiectul răspunde nevoii de noutate din domeniul teatral și cel al divertismentului.

Proiectul nostru se adresează în special tinerilor cu vârste cuprinse între 20 și 35 de ani și copiilor. Evenimentul va fi promovat în mediul online, dar și prin intermediul pliantelor, al afișelor și pe cale orală de către actori în împrejurimile locației înainte de desfășurarea activității”, mai spun inițiatorii.


Efectul pe care tinerii doresc să îl obțină este acela de a binedispune clujenii, dar și să crească notorietatea acestui stil de teatru.

abonare newsletter