Actualitate

Valentin Cuibus, despre manualele greșite: „Au fost interese”

În manualele realizate de editura unică a statului s-au regăsit numeroase greșeli. După ce au apărut nenumărate articole în presă, reprezentanții editurii au încercat să „dreagă” situația prin publicarea unor erate separat. Acum se lucrează la o nouă serie de manuale.

Situația manualelor pentru anul școlar 2019-2020 a fost trimisă integral, iar termenul de livrare a cărților este sfârșitul lunii iulie a acestui an. În ceea ce privește greșelile care au fost găsite în manualele pentru anul școlar 2019-2020, Valentin Cuibus, șeful Inspectoratului Școlar Județean Cluj spune că au existat interese, în contextul în care publicarea manualelor este o afacere de zeci de milioanre de euro.

„Eu nu vreau să intru într-o polemică despre calitatea manualelor pentru că eu am părerile mele. Nu e un secret, căci mi le-am mai exprimat în piesă. Eu cred că nu poți să greșești. Nu ai cum să faci 20, 30, 50 de greșeli. Nu ai cum. Dacă ai făcut 50 de greșeli, atunci renunță și lasă pe altcineva să realizeze cartea. Plus că există cea de-a doua etapă în care două persoane verifică totul. Nici alea nu au observat? Am reținerile mele. Au fost interese. În momentul în care s-a decis să fie manualele realizate de Editura Didactică, foarte multă lume nu a mai tipărit. Și gândiți-vă că vorbim despre o piață de 20-30 de milioane de euro”, a declarat Valentin Cuibus.

Etichete: valentin cuibus
Ultimele Stiri
abonare newsletter