monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Concurs inedit, desfășurat în Salina Turda

Primul concurs de Tir cu Arcul pe Ținte Diverse, desfășurat într-o salină din România, a încheiat a V-a ediție.

Salina Turda a fost în week-end gazda unui concurs în care 77 de adulți și 14 copii şi-au arătat îndemânarea arcăşească în două runde de tragere pe cele 12 ţinte diverse, statice sau în mişcare, animale 3D sau ţinte 2D pregătite de organizatori.

Cea de-a V a ediție a Concursului de Tir cu Arcul pe Ținte Diverse a avut loc sâmbătă, în subteran. Deschiderea evenimentului a avut loc în amfiteatrul Minei Rudolf, pentru ca apoi arcașii să fie invitați în spațiul special amenajat pentru a se întrece în a acumula cât mai multe puncte.


Prin locația aleasă, organizatorii le-au dat șansa arcașilor să-ți demonstreze îndeletnicirea fără a fi supuși condițiilor schimbătoare de mediu. „În mină factorii externi sunt aproape zero, nu e vânt sau alte elemente care influențează traiectoria pe care o ia săgeata”, explică pentru Monitorul de Cluj, Gabriel Nemeș, unul dintre organizatori.

Organizatorii au gândit două runde de trageri, cu pauză între ele, iar la final, arcașul cu cele mai multe puncte acumulate a fost premiat cu un arc ”BODNIK BOWS” – MOHAWK oferit de sponsorul BEARPAW România.


Câștigătorul a fost Moreh Zoltan Levente, cu un scor total de 595 de puncte, pe locul doi s-a situate Mihai Roman cu 555 de puncte și  pe locul trei Ionuț Dosa cu 553 de puncte.

Rezultatele concursului de tir cu arcul pot fi vizualizate AICI.


Organizatorii acestui eveniment felicită toți participanții și le dau întâlnire și anul viitor, pentru încă o ediție a unui eveniment sportiv de tradiție al Salinei Turda.