Actualitate

Kelemen Hunor dă vina pe Guvern pentru întârzierea Bugetului

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat vineri, înainte de începerea Congresului Uniunii, că întârzierea votării bugetului pe 2019 este o restanţă Guvernului.

"Votarea bugetului în 2019 este o restanţă a lui 2018 şi nu este restanţa Parlamentului, este restanţa Guvernului", a spus Kelemen Hunor.

Potrivit acestuia, atacarea la CCR a bugetului de către preşedintele Klaus Iohannis este un demers constituţional.


"Nu comentez în niciun fel, fiindcă este dreptul preşedintelui Iohannis de a trimite actele votate în Parlament şi din acest punct de vedere nu e nimic de comentat. Dacă preşedintele are o dilemă, e constituţional, trimite textul la Curtea Constituţională. Dacă Guvernul ar fi venit în Parlament cu acest buget în noiembrie, aşa cum era normal, probabil că şi atunci ar fi trimis preşedintele Iohannis la Curtea Constituţională, dar era anul trecut. Din acest punct de vedere este o întârziere de trei luni şi probabil că vom mai avea două săptămâni. (...) Întârzierea nu acum începe, întârzierea a început anul trecut, când Guvernul a amânat trimiterea proiectului de buget în Parlament. Eu nu ştiu argumentele preşedintelui, nu vreau să intru în detalii, dar este dreptul preşedintelui şi nu din această cauză se întârzie bugetul", a menţionat Kelemen Hunor.

El a explicat că întârzierea bugetului creează probleme mai ales în domeniul investiţiilor.
„Sigur că sunt probleme, sunt probleme la nivelul autorităţilor locale, la nivelul investiţiilor cu această întârziere de trei luni, la care se mai adaugă două-trei săptămâni, sunt probleme în sistemul de învăţământ, la autorităţile locale, în sănătate şi, ceeea ce este probabil cel mai grav, în domeniul investiţiilor publice", a adăugat preşedintele UDMR.


Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, vineri, că va sesiza Curtea Constituţională în privinţa legii bugetului pe anul 2019.

Ultimele Stiri
abonare newsletter