monitorulcj.ro Menu
Actualitate

ATENȚIE șoferi! Cod galben de CEAȚĂ

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis luni dimineaţa mai multe atenţionări nowcasting Cod galben de ceaţă şi chiciură, valabile în orele următoare, în şapte judeţe din zona Transilvaniei.

Potrivit meteorologilor, până la ora 10:30, în zona joasă a judeţelor Braşov, Alba, Harghita, Sibiu şi Mureş se va semnala ceaţă, fenomen care determină reducerea vizibilităţii, local, sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri.
În aceste zone, pe arii arii restrânse vor fi şi depuneri de chiciură.

Până la ora 10:00, vor fi fenomene similare în zonele depresionare şi pe văi din judeţul Covasna, iar până la ora 9:00 în mai multe localităţi din judeţul Cluj.


Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Potrivit Infotrafic, traficul rutier se desfășoară în condiții de ceață densă pe tronsonul Sibiu - Săliște al autostrazii A1 Sibiu - Sebes, pe DN17 Beclean - Dej (în judetul Bistrița-Năsăud), DN11 si DN13E (în judetul Covasna) și pe mai multe artere din județele Harghita, Brașov și Cluj. Pentru prevenirea accidentelor de circulatie, conducătorii auto sunt sfătuiți să conducă prudent, să mărească distanța de siguranță față de vehiculele dinainte și să nu efectueze manevre riscante.

Etichete: ceata soferi vremea