Actualitate

Bani europeni pentru pasajul Tăietura Turcului

Menit să descongestioneze traficul dinspre Baciu, proiectul pasajului Tăietura Turcului se află de peste 4 luni și jumătate în faza studiului de fezabilitate.

Zonă intens circulată, unde cozile de mașini se întind chiar și până la intrarea în comuna Baciu dinspre Zalău, pasajul din acea zonă ar rezolva în mare parte problema traficului. Acesta ar urma să aibă circa 400 metri lungime și va porni de la jumătatea pantei de pe Tăietura Turcului înspre calea ferată, trecând de strada Oradiei.

„Proiectanții au termen luna februarie să prezinte variantele finale. Așteptăm un aviz de la Mediu, am avut deja o întâlnire cu proiectanții să găsim soluții pentru a conecta toate străzile din zonă, trebuie să avem în vedere și drumurile noi care se vor construi acolo. Amintesc aici în primul rând drumul care va veni din Baciu pe lângă calea ferată, după aceea șoseaua care merge prin interiorul orașului înspre Podul Oașului-Răsăritului. Vom încerca să depunem acest proiect pe fonduri europene, nu avem întârzieri, dar trebuie să terminăm studiul de fezabilitate până în 31 martie”, a dezvăluit viceprimarul la o emisiune online.


Dan Tarcea a recunoscut că, deși halele din zonă nu ar urma să fie demolate, există totuși posibilitatea să fie „sacrificată” o casă.

abonare newsletter