Actualitate

Demisie din parlament din cauza unui SANDVIȘ

Un sandviș sustras dintr-un magazin a condus la demisia controversată a parlamentarului sloven Darij Krajcic.

Înfometat după o dezbatere crâncenă în parlament privind scandalul exporturilor de carne din Polonia, Krajcic a fugit până la un magazin din apropiere să-și cumpere un sandviș. Cum temele principale ale dezbaterii erau slăbiciunile sistemelor de control și supraveghere, parlamentarul s-a gândit să le „testeze” pe propria piele.

Supărat că a fost ignorat de angajați, care vorbeau între ei, Krajcic a părăsit tiptil incinta magazinului din Ljubljana, întorcându-se în Parlament cu sandvișul neplătit. Le-a explicat colegilor cum a reușit să treacă de sistemul de supraveghere al supermarketului și, deși s-a întors imediat să plătească bunul sustras, gestul lui Krajcic a înfuriat conducerea partidului de centru-stânga LMS, care i-a cerut demisia.


Krajcic a declarat că, dacă s-ar putea întoarce în timp, nu ar repeta gestul, însă susține că acțiunea a fost un test pentru societatea slovenă. Scandalul a stârnit reacții mixte în Slovenia, unii fiind alături de fostul parlamentar, în timp ce alții l-au pus la zid pentru gestul deplasat, potrivit euronews.com.

abonare newsletter